Suriyeli doktorlar acil çağrı yaptı

Suriye'de ilaç sıkıntısı had safhaya ulaştı. Türkiye'deki sağlık merkezleri de alarm veriyor.

10-12-2013


Soğukların başlamasıyla birlikte ulaşımın zorlaşması ve Esed güçlerinin artan saldırıları hastaneleri de çalışamaz hale getirdi.

Birçok şehirdeki elektrik kesintisi de hastaların tedavisine engel oluyor.

Durum böyle olunca Türkiye'de Suriye sınırına yakın hizmet veren Hastane ve Sağlık Merkezlerinin önemi daha fazla arttı.

Bölgede faaliyet gösteren yardım kuruluşları, hastanelerin yetişemediği yerlerde imkanları seferber etmiş durumdalar.

İMKANDER Temsilciliği Hastaneye Dönüştü

Suriye'de yardım faaliyetlerini arttıran İMKANDER'in Gaziantep Temsilciliği, Suriye'den gelen yaralıların artması üzerine adeta Hastaneye dönüştü.

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait GÖKDERE, Suriyeli mültecilere yardım faaliyetleri konusunda bölgede en çok tanınan isimlerden.

Temsilciliğin son üç aydır adeta bir hastane gibi hizmet vermesinin kendiliğinden ve zorunlu bir şekilde gerçekleştiğini ifade ediyor. Hastanelerde tedavileri yapılan Suriyelilerin daha sonra dernek temsilcliğne gelerek bir süre daha dinlendiğini, bu arada hayata yeniden adapte olmaya çalıştıklarını söylüyor.

Bir rehabilitasyon merkezi gibi çalışan temsiliğe Türkiye'nin pek çok bölgesinden yiyecek ve ilaç yardımı gelmeye başlamış bile..

Özgür Suriye Ordusu'nun en büyük askeri birimlerinden birisi olan Liva el Tevhid Komutanı ve geçtiğimiz günlerde bir bombalı saldırıda yaşamını yitiren Abdulkadir Salih’inde bir kaç kez İMKANDER'in hastaneye dönüşen temsilciliğini ziyaret ettiği biliniyor.

Acil İlaç Lazım

Said Gökdere, Suriye’den hasteneyi ziyarete gelen 7 doktorun Halep’in 5 ilçesine çok acil bir şekilde ilaç gerektiğini söylediğini ifade ediyor.

Doktorların Türkiye halkından acilen Halep’in Heyyan, Anadan, Keferhamra, Heretan ve Beyanun ilçelerinde yaşayan insanlar için  ilaç kampanyası başlatmalarını istedikleri ilaçların acilen gelmezse insanların acı çekerek öleceklerini dile getirdi.

Suriye Yardım Kampanyası Türkiye'ye Yayılıyor

"Suriye Halkı Açlığın Pençesinde" sloganıyla İMKANDER tarafından başlatılan Acil Yardım Kampanyası derneğin Türkiye'deki ve yurdışındaki temsilcilikleri vasıtasıyla sürüyor.

Etiketler : #Suriyeli   #doktorlar   #acil   #çağrı   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN