Suriyeli mültecilerden umuda dualı yolculuk (VİDEO)

Esed rejiminin zulumlerinden kaçarak Avrupa'ya sığınmak isteyen Suriyelilerin, ölümü göze alarak botlarla çıktığı umut yolculukları devam ediyor. Ege Denizinden Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecilerin bindikleri botun batmaması ve sağ salim kıyıya ulaşmak için Kur'an okuyup dua etmeleri cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

13-01-2016


Özellikle son dönemde Avrupa'ya girmek için çeşitli yollar deneyen Suriyelilerin botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışması sonrasında yüzlerce ölüm meydana geldi. Güvenliksiz botlar ve korumasız can yelekleriyle sahil kıyılarına vuran cesetler, dünya kamuoyunun da ilgisini çekti. 

Suriyeli mültecilerin Ege kıyılarında yaşadığı bu sahne ve botlarının batmaması için dua ettikleri hüzünlü sahne bu sefer amatör bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde küçük bir botun içerisinde toplanan Suriyelilerin ellerindeki Kur'an-ı Kerim'i yüksek sesle okudukları görüldü. Gündüz vakti yapılan yolculukta botun batmaması için kadın ve erkeklerin hep bir ağızdan dualar etmesi görüntülere yansırken, Rahman Suresi'ndeki iki deniz suyunun birbirine karışmaması hadisesini anlatan ayeti okumaları dikkat çekti.

 

Cihanhaber

Etiketler : #Suriyeli   #mültecilerden   #umuda   #dualı   #yolculuk   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN