Suud'dan Mısır'a 22 milyar dolarlık yatırım

Suudi Arabistan ile Mısır dev işbirliğine gidiyor. İşbirliği çerçevesinde Suudi Arabistan Mısır'a Süveş Kanalı projesi, enerji gibi konularda 22 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

06-04-2016


Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 22 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

El-Ahram'ın haberine göre Mısırlı hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan ile Mısır dev işbirliğine gidiyor. Riyad ve Kahire hükümetleri arasında toplamda 22 milyar dolarlık ikili anlaşmalar imzalanacak. Anlaşmaların 20 milyar dolarlık bölümü Mısır'ın önümüzdeki 5 yıl petrol ihtiyacını finanse etmek için kullanılacak. Geri kalan 1,5 milyar dolarlık pay ise Sina bölgesi kalkındırma projesine aktarılacak.

SUUDİ İŞ ADAMLARINA 4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Öte yandan Suudi Arabistan-Mısır İş Konseyi yaptığı açıklamada Suudi iş adamlarının Süveş Kanalı projesi, enerji ve tarım alanlarında 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini bildirdi. 4 milyar doların yüzde 10'luk bölümü halihazırda Mısırlı bankalara yatırıldı. Uzmanlar Kral Selman'ın yatırım hamlesinin ekonomisi zor günler geçiren Mısır için bir can simidi işlevini göreceğini söylüyor.

Dev işbirliği anlaşmaları için imzaların Suudi Arabistan Kralı Selman'ın perşembe günü Kahire ziyaretinde atılması bekleniyor. Kral Selman'ın dış ülke ziyaretlerine çok nadir çıktığı düşünüldüğünde Riyad yönetiminin Mısır'a verdiği önem ortaya çıkıyor.

Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri 2013 yılında Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile devrilmesinden sonra Mısır ekonomisine milyarlarca dolar akıtarak destek oldu. Körfez ülkeleri Müslüman Kardeşleri bir tehdit olarak görüyor.

Etiketler : #Suud'dan   #Mısır'a   #22   #milyar   #dolarlık   #yatırım    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN