Suud saldırılarında Yemen'de bir aile yok edildi

Suud öncülüğündeki "koalisyon güçleri", gece başkent Sana'nın güneyindeki Damar kentinde bazı hedefleri vurdu. Şehir stadyumu ile spor salonu ve bazı yerleşim yerlerinin isabet aldığı saldırının görgü tanıkları, bir evdeki 10 kişilik ailenin tüm fertlerinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

15-04-2015


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, gece başkent Sana'nın güneyindeki Damar kentinde bazı hedefleri vurdu. Şehir stadyumu ile spor salonu ve bazı yerleşim yerlerinin isabet aldığı saldırının görgü tanıkları, bir evdeki 10 kişilik ailenin tüm fertlerinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
Bombardımanın ardından yıkılan evlerin çevresinde toplanan bölge sakinleri, enkazda arama çalışması yaptı.
 
Damar'da Husi Ensarullah Hareketi'nin bazı siyasi merkezlerinin olduğu, bombardımanın bu yerleri hedef almış olabileceği belirtildi. İsabet alan stadyum ve spor salonunun kullanılamaz hale geldiği ve evlerin tamamen yıkıldığı görüldü.
 
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de başkent Sana ile bazı kentleri kontrol altına alan Husilere yönelik 26 Mart'ta hava harekatına başlamıştı. Operasyona Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.
 
(AA)

Etiketler : #Suud   #saldırılarında   #Yemen'de   #bir   #aile   #yok   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN