Suudi Amerikan müftüsüne cevap: Düşmanın malını boykot farzdır

"Düşmanla savaşmak şer’an farzdır. Ekonomik boyut bu farzın şekillerinden biridir. Cihad ayetleri beden ve nefis cihadını kapsadığı gibi mal ile olan cihadı da kapsıyor. Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında da böyleydi."

26-01-2009


Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Murakıbı Dr. Hemmam Said, Müslümanlara düşmanlık yapanların mallarını boykot etmeye karşı olduğunu söyleyen Suud müftüsünün açıklamalarını fazlasıyla garipsediklerini belirtti.

Said konuyla ilgili olarak bugün (26 Ocak Pazartesi) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Düşmanla savaşmak şer’an farzdır. Ekonomik boyut bu farzın şekillerinden biridir. Cihad ayetleri beden ve nefis cihadını kapsadığı gibi mal ile olan cihadı da kapsıyor. Hz. Peygamber (s.a.s) zamanında da böyleydi. Bedir savaşı öncesinde Hz. Peygamber’in (s.a.s) Kureyş’i zayıflatmak ve gücünü kırmak için Kureyş kervanını ele geçirme isteği bundandır. Müslümanlarla savaşan müşriklerin mallarını boykot etmek İslam’da var olan bir ilkedir ve bunun bir çok delili de mevcuttur.”

Düşmanı defetmek için her türlü vasıtayla onunla cihad etmenin farz olduğunu söyleyen Said sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazıları, Gazze’deki Müslümanların çocuklarına, kadınlarına, yaşlılarına yapılan soykırımın farkında bile değil. Bu soykırımın Amerika ve Batılı ülkelerin silahlarıyla yapıldığını görmüyor. İnsanları Amerika yapımı F16’larla vurmak ve Fransa yapımı savaş gemilerini Gazze sahillerine göndermek ne anlama geliyor acaba? Bunun amacı Gazze halkını kendini savunamaz hale getirmek ve Siyonistlerin iradesine teslim olmalarını sağlamak değil midir? Peki, bu düşmanca bir tavır değil mi? Ve buna karşı durmak gerikli değil mi?”

Müslüman Kardeşler Genel Murakıbı yaptığı açıklamanın devamında Siyonistlerle Amerika mallarını boykot etme çağrısını yineleyerek şöyle dedi: “Ümmete savaş açan ve bunlara yardım eden bütün devletlerin malları boykot edilmelidir. Bizi öldüren merminin parasının bizden çıkması acıdır. Tükettiğimiz mala karşılık verdiğimiz para Yahudi yerleşim biriminde bir tuğla olursa, Filistinlilerinin evini yıkan bir balyoz olursa ya da Müslümanı kalbinden vuran bir mermi olursa durumumuz ne olur? Bunun hesabını nasıl verebiliriz?”

Suud müftüsü, Suud’da yapılan bazı devletlerin mallarına yönelik boykot çağrılarını şiddetle eleştirerek, devletler arasında ticaretin caiz olduğunu söylemişti.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Suudi   #Amerikan   #müftüsüne   #cevap:   #Düşmanın   #malını   #boykot   #farzdır   
YORUMLAR
  • EBU ABDULLAH   29-01-2009 09:24

    Boykotla işi geçiştiremeyiz değerli kardeşlerim tek yol Kınamacıların kınamasından korkmadan cihat etmek

  • HUSEYIN SASMAZ   27-01-2009 12:16

    SLM.Sevgili kardeslerim bu bir Israil,Filistin catismasi degildir.Bu olay catisma diye degil surtusme diye nitelendirirsek,bu bir Hak Batil mucadelesinin bir goztergesidir.Musluman kardeslerime cenabi Allahin bir uyarma seklidir.Eger bu davada sezsiz kalirlarsa sonuc olarak Suayip,Hut,salih vb peygamberlerin kavimleri gibi HELAK Olmalari yakindir.Bir toplum benim uluhiyetimi,hakimiyetimi yer yuzune hakim kilma calismalarina girmezse o toplumun yerine baska bir toplum getiririm.Bana zor degil.diyor cenabi Allah.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN