Suudi Prensin derdine bak!

''Dünyanın en zenginleri'' listesinde 26. sırada gösterilmesine itiraz eden Suudi Prens Velid bin Tellal, Forbes dergisini mahkemeye verdi!

08-06-2013


Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni Prens Velid bin Tellal, ABD dergisi Forbes'e derginin her yıl yayınladığı ''dünyanın en zenginleri listesi''nin hatalı olduğu suçlamasıyla dava açtı.

PRENS DAVAYI ''İFTİRA'' SUÇLAMASIYLA AÇTI

Prens Velid bin Tellal, kendisini dünyanın en zenginleri listesinde 26. sırada gösteren dergiye yönelik ''Ortadoğulu zenginlere karşı önyargılı olduğu'' suçlamasıyla iftira davası açtı. Velid bin Tellal, dergiyi, 29,6 milyar dolar olan servetini 20 milyar dolar olarak göstermekle suçluyor.

Velid bin Tellal'ın Citigroup, News Corp., Apple ve başka büyük şirketlerde hisseleri bulunuyor. Tellal ayrıca New York, Londra ve Paris'te bazı lüks otellerin sahibi...

Forbes'in 2013 yılına ait listesinin 4 Mart'ta yayınlanmasının ardından Velid bin Tellal açıklama yaparak listenin yanlış olduğunu söylemişti.

FORBES DERGİSİ, TELLAL'IN İDDİALARINI YALANLAMAK İÇİN MAKALE YAYINLADI

Dava açıldığını doğrulayan dergi ise 25 Mart'ta prensin iddialarını çürütmek için ''derinlemesine'' bir makale yayınlamıştı. Hatta makalede prensin sahip olduğu firmalara ait mal bildirimlerinin şeffaf olmadığına dair dokundurmalarda da bulunuldu.

Dünyanın en zenginleri listesindeki sırası tartışmalı olan Velid'in serveti arasında beş yapay göl bile var...

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Suudi   #Prensin   #derdine   #bak!    
YORUMLAR
  • fatma ceren   08-06-2013 14:27

    Tekasür suresini okuyunuz Sn.Prens, iyi gelir. Yok yok, ya da siz en iyisi "Kurbağa Prens" masalını okuyun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN