Tacikistan putçulukta Türkiye ile yarışıyor

Tacikistan lideri Rahmanov'un heykellerinin tüm kamu kurumlarında, heykelciklerinin de kamu kurum yöneticilerinin masalarında bulunması zorunlu oluyor.

05-12-2014


Tacikistan’da kabul edilen yeni bir kanunla Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov’un heykellerinin tüm kamu kurumlarında bulunması zorunlu olacak.

Ülkede kamu kurumlarına koymak üzere ülke lideri Rahmanov'un heykeli Tacikistan Ressamlar Birliği ve Edebiyat Fonu tarafından tasarlandı. Ardından seri üretim için heykel Çin’e gönderildi.

Rahmanov'un heykeli 30 santimetre büyüklüğünde olacak ve Tacikistan’daki bütün kurumlarda yöneticilerin masasında bulunacak.

İktidara geldiğinde kendisini halktan biri olarak tanıtan Rahmanov, zamanla iktidarını pekiştirmek için Taciklar arasında en yüce aileye ait olduğunu iddia etmeye başladı. Rahman’ın yakınları ve işbirlikçilerinden oluşan Tacikistan yöneticileri ise Cumhurbaşkanına “Cenab-ı Ali” olarak hitap ediyor.

Bir başka diktatörlük olan Kuzey Kore'de de ülke lideri Kim Jong'un heykellerinin tüm kamu kurumlarında bulunması zorunlu... Kim Jong geçtiğimiz günlerde yeni bir karar daha almış ve soyadının diğer Kuzey Korelilerde bulunmasını yasaklamıştı.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Tacikistan   #putçulukta   #Türkiye   #ile   #yarışıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN