Taliban: '32 NATO askeri öldürüldü'

Taliban sözcüleri yaptıkları açıklamada Ferah'ın Gülistan ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda 138 Karzai rejimi askerinin öldüğünü belirttiler.

07-07-2012


Afganistan İslam Emirliği-Taliban sözcülerinin yaptıkları açıklamaya göre Afganistan'ın Ferah ilinin Gülistan ilçesinde, Taliban mensubları ve Karzai rejimi askerleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. NATO-ISAF hava güçlerinin de çatışmalara dahil olup Taliban mevzilerine saldırdığı bildirildi.
Sözcüler çatışmanın neticesinde 138 Karzai rejimi askerinin öldürüldüğünü, 35'inin yaralandığını, askerlere ait 25 askeri aracın imha edildiğini bildirdiler.

 

 

Çatışmada 15 Taliban mensubunun hayatını kaybettiğini, 6'sının yaralandığını, Karzai güçlerinin karadan NATO-ISAF güçlerinin de havadan kendilerine yoğun bir şekilde saldırmalarına rağmen Taliban güçlerinin mevzilerini ve ellerinde bulundurdukları Gülistan ilçe merkezini koruyup düşmanlarını mağlub ettiklerini belirttiler.

 

 
(Kaynak: Pressmedya)

Etiketler : #Taliban:   #'32   #NATO   #askeri   #öldürüldü'   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   11-07-2012 15:08

    Ey kutlu yolun mücahitleri Rahmanın rahmeti ve merhameti üzerinize olsun siz gerçek düşmanla cesurça savaşırken ne yazıkki biz onların uşaklarına karşı ,kuklalarına karşı direnemiyoruz dünya yaşamımız onlara destek vermekte sonrada namazla yardım diliyoruz boşa.ama sizleri rabbim esirgesin belki bizlerde başımız tam kaynayınça uyanaçağız iş geçmiş olaçak ama ne yapalım gafletteyiz.

  • MUHAMMED HAMZA1   09-07-2012 08:46

    barek allah rabbim taliban askerlerine güç ve kuvvet versin ve ellerine sağlık diyelim.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN