Taliban direnişi işgalci ABD ve İngiltere'yi sarsıyor 

Son günlerde Afganistan'da artan ABD ve İngiliz kayıpları Obama ve Brown'u zor durumda bıraktı. İngilizler, "Irak'ta bile bu kadar kayıp vermedik, burada neler oluyor" demeye başladı.

12-07-2009


Son günlerde Afganistan'da artan ABD ve İngiliz kayıpları Obama ve Brown'u zor durumda bıraktı. Her iki lider de kayıplar konusunda kimseyi tatmin edecek açıklamalar yapamıyor. İki ülkede de gözler Afganistan'a kilitlenmiş durumda. İngilizler, "Irak'ta bile bu kadar kayıp vermedik, burada neler oluyor" demeye başladı.

ABD Başkanı Afganistan'da giderek daha çok cana malolan savaşın "ciddi bir çarpışma" olduğunu ancak bunun aynı zamanda ülkenin gelecekteki istikrarı için kilit önemde olduğunu söyledi.

ABD ve müttefiki güçlerin Taliban'ı geriletmekte olduğunu ileri süren Barack Obama ilk hedefin Afganistan'da seçimlerin sorunsuz biçimde yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

SEÇİMLER AĞUSTOS'TA

Obama'nın açıklaması İngiltere'de artan can kayıpları nedeniyle Afganistan misyonuna ilişkin tartışmaların arttığı bir sıraya rastlıyor.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown dün Afganistan operasyonlarını savunmak zorunda kaldı. Dışişleri Bakanı David Miliband de ülkesinin Afganistan'daki askeri mevcudiyetini savundu. 2001 yılından bu yana Afganistan'da öldürülen İngiliz askeri sayısı ise 184.

Bu Irak'taki asker ölümlerinden daha yüksek bir rakam. Irak'ta İngiltere 179 askerini kaybetmişti.

Miliband BBC'ye yaptığı açıklamada İngiltere'nin, Afganistan'daki görevler yerine getirilmediği sürece güvende olamayacağını söyledi.

Miliband, Afganistan'ın, Batı dünyasına yönelik saldırıların çıkış noktası olmasının önüne geçilmesinin ve teröristlerin yuvası konumundan çıkarılmasının büyük önemi bulunduğunu belirtti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Taliban   #direnişi   #işgalci   #ABD   #ve   #İngiltere'yi   #sarsıyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN