Taliban işgalci ABD'ye yine vurdu

Taliban'ın ABD üssüne dün gerçekleştirdiği saldırının ayrıntıları belli oluyor.

04-12-2012


Afganistan'da bağımsız bir İslam devleti kurmak için savaşan Taliban ülkenin en büyük 2. şehri olan Celalabad Havaalanına saldırı düzenledi. Taliban saldırıda 4'ü helikopter beş hava aracının imha edildiğini ve 18 Batı'lı askerin öldürüldüğünü duyurdu.


Afganistan'da ABD liderliğindeki Batı güçlerine yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın dikkatleri Suriye'ye kaydığı bir süreçte ülkeden büyük çatışma haberleri geliyor. Afganistan'da ABD güçlerine günde yüz ayda 3 bin saldırı yapılıyor. Taliban ve El Kaide savaşçıları ülkenin en büyük havaalanlarından Celalabad Havaaalnına büyük bir saldırı düzenledi.

12 canlı bomba eylemcisi tarafından düzenlenen saldırıda bomba yüklü araçlar kullanıldı. Direnişçilerin üsse askeri üniforma giyerek sızdığı öğrenildi.

Çatışmanın iki buçuk saat sürdüğünü bildiren Taliban yoğun çatışma sonucu tespit edebildikleri rakamlara göre 18 Batılı asker 40'a yakın da Batılı ve Afgan askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İki buçuk saat devam eden çatışmalar sonunda kampa sokulmuş olan bomba yüklü bir aracın daha havaya uçurulduğunu ve bunun uçak ve helikopterlere zarar verdiği bildirildi. Çatışmaların sonuna doğru başka bir direnişçi birliği tarafından kampın havan bombardımanına tutularak 11 savaşçıdan 5'inin güvenli çıkışı sağlandı. Taliban 6 savaşçının ve Havaalanı kapısını bombalayan savaşçının yaşamını yitirdiğini bildirdi.
 

New York Times: 10 ABD askeri yaralandı

ABD'nin önemli gazetelerinden New York times Taliban savaşçılarının ABD askeri kıyafetleri giydiklerini ve saldırıda 10 ABD askerinin yaralandığını bildirdi.

ABD Yalanladı

Taliban'ın açıkladığı rakamları yalanlayan ABD saldırıda 3 sivil ve 3 Afgan askerin öldüğünü duyurdu. El Cezire muhabiri ise sadece Havaalanı girişinde 5 Afgan askerinin cesedini gördüğünü duyurdu.

ISAF sözcüsü saldırılarda NATO askerlerinin öldürüldüğünü reddetti ancak yaralıların bulunduğunu bildirdi.

BATI ÇIKMAZDA MI?

Afganistan'da çok uluslu koalisyona karşı savaşan Taliban hareketi Ekim ayında koalisyona yapılan saldırıların ayrıntılı raporunu yayınladı. Rapor'un sayfa sayısının artan saldırılara oranla her ay daha da arttığı gözleniyor. Taliban ve El Kaide ABD ve NATO güçlerine günde yüz saldırı düzenliyor. Pentagon tarafından hazırlanan bir raporda Taliban'ın saldırı kabiliyetlerini büyük ölçüde artırdığını ve sadece Mayıs ayında 3 bin saldırı düzenlendiği bildirildi. 

Afganistan'da çok uluslu koalisyona karşı savaşan Taliban hareketi Ekim ayında koalisyona yapılan saldırıların ayrıntılı raporunu yayınladı. Rapor'un sayfa sayısının artan saldırılara oranla her ay daha da arttığı gözleniyor.

Günde 100 saldırı

Taliban ve El Kaide ABD ve NATO güçlerine günde yüz saldırı düzenliyor. Pentagon tarafından hazırlanan bir raporda Taliban'ın saldırı kabiliyetlerini büyük ölçüde artırdığını ve sadece Mayıs ayında 3 bin saldırı düzenlendiği bildirildi.

Rakamın Ağustos ve Eylül aylarında daha da arttığı ve geçen yıla göre yüzde 23'lük bir artış gösterdiği bildirildi.

(Kaynak: Pressmedya)

Etiketler : #Taliban   #işgalci   #ABD'ye   #yine   #   #vurdu   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   08-12-2012 16:10

    Kurani hayatı tercih eden muvahitler zeferiniz daim olsun düşmanlar kahrolsun acizane tüm kalbimizle dualarımız sizinledir.Sizi ve yaptıklarınızı konuşmaya cüret edemeyiz sadece dua. Rahmanın Rahmeti ve Merhameti sizinle olsun.

  • hasan mensur    07-12-2012 10:08

    afganistan mücahidleri, Allahın izniyle, imanın gücüyle, 5 6 asırdır emperyelizme karşı verdikleri şanlı mücadelede, diktatürlere, zalimlere, kük süktürdü, imparatorlukları yerle biryeksan etti. Yalın ayakla, kısıtlı silahlarla, mücadele veren afganlı mücahidler, müslümanların arka bahçesimi? Gerçekten müslümanlar adaleti güzetliyorlarmı, ve kendilerini sorgulamaları gerekmezmi. Tayip Erdoğan, bir taraftan israile esada karşı celallenirken, ABD ye güzlerimi kör kulaklarımı sağır, kalbimi katılaşıp duymaz hale gelmiş, yoksa Ağabey? ABD ve tc ordusu afganistanda olması hatırınamı? Suriye müslüman halkı, Filistin Gazze, vs nasıl onların kanı, canı, malı, namusu, imanı, yardımı ve dualarımız; maddi yardımlarımız, Allah katında bir değer ifade ediyor ve gerekliyse, Afganlı kardeşlerimizi ayırd edebilirmiyiz. bu yünüyle kendimizi sorgulamalı ve afgan kardeşlerimizi de aynı kategoride düşünmeliyiz diye düşünüyorum selam ve dua ile

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN