Taraf gazetesi alçaklığa çanak tuttu

Taraf gazetesi, dün İslami değerleri açıkça alaya alan tam sayfa bir ilana yer verdi.

29-03-2009


Taraf gazetesi, dün İslami değerleri açıkça alaya alan tam sayfa bir ilana yer verdi. “Açılan sandık sayısı, devrilen 35’lik sayısı… (…) İster Cami’de öldürülen alim ol, (..) İster Müslüman ol, ister Hıristiyan ol… İster teist, ister ateist ol… Yarın akşam, ne olursan ol… Dik rakıyı kafaya!” deme küstahlığında bulundu.

Taraf'ın dünkü sayısında yer alan ilan büyük tepki çekti. İlanda bir reklam ajansı kendini pazarlamak için dini inanç ve kesimlerle dalga geçmeye kalkıştı. Seçim ortamını fırsat bilen ve bunu reklam unsuru olarak kullanan firma, “Açılan sandık sayısı, devrilen 35’lik sayısı” başlığı altında milletin mukaddesatıyla adeta dalga geçti. İlanın içeriğinde bulunan satırlar ise adeta bu kadar da olmaz dedirtti. İlanın içeriğinde şu satılar yer aldı; “Açılan sandık sayısı, devrilen 35’lik sayısı… (…) İster Cami’de öldürülen alim ol, (..) İster Müslüman ol, ister Hıristiyan ol… İster teist, ister ateist ol… Yarın akşam, ne olursan ol… Dik rakıyı kafaya!” deme küstahlığında bulundu.

RAKI KAMU VİCDANIYMIŞ!
Müslüman ile rakıyı aynı dörtlüğe koyan, camide öldürülen alim birisini de rakı içmeye davet etme küstahlığında bulunan firma sahibi Cevdet Karal’a, neden böyle bir ilan yapma gereği duyduğunu sorduk. Karal, muhabirimize yaptığı açıklamada, “dumanlı rakı” diye bir ürün olmadığını, kendi ajansının reklamını yaptığını söyledi. İlan ile kamu vicdanını dile getirdiğini iddia eden Karal, “Zaten rakı da kamu vicdanını dile getiren bir ürün. Gerçekte böyle bir rakı yok. Ben rakı içilmesini çok öneren biri değilim. En azından ilkesel olarak benim inançlarıma ters. Ama rakı milli içki gibi kabul edilen bir şey” diyerek kötülüklerin anası içkinin “kamu vicdanının aracı” olduğunu savundu.

Kendini en önemli şairlerden biri olarak tanıtan Cevdet Karal, Divan edebiyatında bütün şairlerin içkiden bahsettiğini öne sürdü. Kalıplara uymak mecburiyetinde olmadığını ifade eden Karal’ın, içen adamın dinden çıkmadığını, kafir olmadığını söyleyerek içki içmeyi normal göstermeye çalışması dikkat çekti. Yaptığı ilanla tartışma çıkararak prim sağlamayı amaçladığı gibi yorumlar geldiğini söylediğimiz Cevdet Karal, bu soruya cevap vermeyeceğini söyledi.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Taraf   #gazetesi   #alçaklığa   #çanak   #tuttu   
YORUMLAR
  • Mustafa Çavdar   29-03-2009 09:49

    Bizler RABBİMİZİN istediği gibi MÜMİN değiliz kendi istediğimiz gibi müminiz ister namaz kılalım ister kılmayalım ister faiz alıp verelim isterse "milli" kumar oynayalım kuralları kendimiz koyuyoruz sonrada ben müslümanım diyoruz. kimin müslümanı? ALLAH bir kitap / KURANI KERİMİ göndermiş bu kitapdaki hükümleri uygularsan benim kulum olursun buyuruyor işte ayet 58/5 Biz, apaçık ayetler indirmiştik. Bunları uygulamayanlara horlayıcı bir azap vardır 62/ 5. Tevrat'la yükümlü tutulup ta daha sonra taşımayanların örneği, kitap yüklü eşeğe benzer. Allah’ın ayetlerini uygulamayan bir toplumun hali ne kötüdür. Allah zalim topluma yol göstermez. 6/114. O, size kitabı ayrıntılı olarak indirmişken Allah’tan başka bir hakem mi arayacağım? Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Onun Rabbin tarafından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüphe edenlerden olma! işte RABBİMİN ayetleri biz RABBİMİN istediği gibi mümin olmazsak daha çoooooook hafife alırlar ALLAHA emanet olalım

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN