Tel Aviv: Mısır ile tünelleri durdurmada başarısız olduk

Tel Aviv’deki üst düzey güvenlik kaynakları, Hamas’ın savaştan hemen sonra tünellerin onarımına başladığını ve Mısır ile birlikte bu konuda başarısız olduklarını söyledi.

30-08-2015


İsrail yetkili makamlarının defalarca 2014 yazında meydana gelen savaşta Hamas’ın kazdığı bütün tünellerin yıkıldığını açıklamalarına rağmen Tel Aviv’deki üst düzey güvenlik kaynakları, Hamas’ın savaştan hemen sonra tünellerin onarımına başladığını söyledi.

Israel Defense sitesine konuşan güvenlik kaynakları, İsrail ordusunun elinde şu an Hamas’ın İsrail içlerine ulaşan tünellere sahip olduğu bilgisinin mevcut olduğunu ve bunun muhtemel bir savaşta İsrail için sürpriz olacağını ifade ettiler.

Kaynaklar, devrik lider Muhammed Mursi zamanında Hamas’ın tünel yapımında kullanılan çok sayıda malzemeyi Gazze’ye soktuğunu, Sisi iktidara geldikten sonra Hamas’ı Işid gibi düşman olarak gördüğünü, bu yüzden de malzeme girişine izin vermediğini kaydettiler.

Kaynaklara göre beton bulamayan Hamas, bunun yerine tünellerde ahşap kullanmaya başladı.

Bunun bilgisini alan İsrail de Gazze’ye ahşap madde girişine yasak koydu. Buna rağmen Hamas, elindeki Çin malı araçlarla tünel kazmaya devam ediyor.

Kaynaklar, İsrail’in muhtemel bir savaşta yer altında Hamas ile savaşmak için teknolojik çözüm arayışında olduğunu kaydetti.

Kaynaklar, Hamas’ın da insansız hava uçaklarını geliştirdiğini ve buna karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Radar cihazları üreten İsrailli RADA şirketinin son derece gelişmiş ve mobil radar cihazlarını ürettiğini açıkladı.

İsrail Ordusu İstihbarat birimi Eman ve güvenlik kaynaklarına göre İran, Hamas’a gelişmiş istihbarat toplama araçlarını veriyor.

Kaynak: Palestine Sceine

Etiketler : #Tel   #Aviv:   #Mısır   #ile   #tünelleri   #durdurmada   #başarısız   #olduk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN