Tepkiler sonuç verdi, "nazi uygulaması" kaldırıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, "Bizim böyle bir uygulamamız yok. Başka bir üneversiteden gelen bir kayıt görevlisinin evrakların arasına böyle bir form koyması sonucu kısa süreliğine uygulandı. Bilgimiz olunca uygulamayı kaldırdık." dedi.

02-09-2008


Aydın Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere başörtüsü ile ilgili form imzalatma işleminin bir kayıt görevlisinin hatası olduğunu söyledi.

Uygulamaya sahip çıkmayan Aydın, "Bizim böyle bir uygulamamız yok. Başka bir üneversiteden gelen bir kayıt görevlisinin evrakların arasına böyle bir form koyması sonucu kısa süreliğine uygulandı. Bilgimiz olunca uygulamayı kaldırdık." dedi.

Aydın Üniversitesi'nde dün başlayan kayıtlar sırasında öğrencilere imzalatılan "Başörtüsü taahhüdü" bugün uygulanmadı.

Kayıt yaptıran öğrenciler bugün başörtüsü ile ilgili bir formla karşılaşmadıklarını belirtirtti.

Dün sabah saatlerinde öğrencilere imzalatılan formun bir kayıt görevlisinin kendi uygulaması olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili soruları yanıtlayan Aydın Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, "Başka bir üniversiteden gelen bir kayıt görevlisi kayıt evraklarının arasına böyle bir form koymuş. Daha sonra bizim haberimiz olunca uygulamaya son verdik. Şu an böyle bir uygulama yok. Okulumuz son derece özgür, öğrencilerin eğitimine önem veren çağdaş bir üniversitedir. Böyle bir uygulama söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Aydın, kayıtlarını bugün yapan öğrencilerde kendilerine kılık kıyafet ve başörtüsü ile ilgili bir form imzalatılmadığını, ayrıca rahatsız edecek bir soru ile karşılaşmadıklarını ifade etti.

Öğrencilere dün imzalatılan formda; "2008-09 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Aydın Üniversitesinde derslere başörtülü ve türbanlı girmiyeceğimi taahhüd ederim" yazılı bir formun imzalatıldığı iddia edildi.

Etiketler : #Tepkiler   #sonuç   #verdi   # nazi   #uygulaması   #kaldırıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN