TOKAD: 'Büyük şeytan' Konya'da uçuyor, Malatya'ya konuyor

TOKAD'ın eyleminde konuşan Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Örs, Malatya’ya kurulan füze kalkanının açık bir şekilde İslam dünyasını kuşatmayı, İslam ümmetinin dirilişini, geleceğini imha etmeyi amaçladığını, fiili olarak da İran’ı tehdit ettiğini; bu yolla da Türkiye’nin batılı güçler tarafından öncü bir savaş makinesi haline getirildiğini söyledi.

18-03-2012


TOKAD, Tokat Yeraltı Çarşısında düzenlediği kitlesel katılımlı bir basın açıklamasıyla Malatya’ya kurulan NATO füze kalkanını ve füze kalkanı için Amerikan askerilerinin Malatya’ya yerleşmesini protesto etti.

Eylem öncesi bir konuşma yapan Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Örs, Malatya’ya kurulan füze kalkanının açık bir şekilde İslam dünyasını kuşatmayı, İslam ümmetinin dirilişini, geleceğini imha etmeyi amaçladığını, fiili olarak da İran’ı tehdit ettiğini; bu yolla da Türkiye’nin batılı güçler tarafından öncü bir savaş makinesi haline getirildiğini söyledi. Konya’da ABD ile ortak tatbikat yapan, Malatya’ya füze kalkanı konuşlandıran iktidar politikasının affedilemeyeceğini vurgulayan Ahmet Örs, bütün İslami çevrelerin, bütün vicdanlı ve antiemperyalist çevrelerin bu işgal politikasına geçit vermemesi çağrısında bulundu.

NATO ve ABD bayrakları ateşe verildi

Eylem boyunca “Terrorist NATO Get Out of Malatya, Büyük Şeytan Konya’da Uçuyor Malatya’ya Konuyor, Katil NATO’nun Füzeleri Ümmetin Geleceğini Vuracak” pankartlarıyla dövizler taşınırken “Katil NATO Malatya’dan Defol, Katil NATO Ortadoğu’dan Defol, Katil NATO Afganistan’dan Defol, NATO Malatya’da Sütçü İmamlar Nerede, Yaşasın Küresel İntifada, Uyan Diren Özgürleş, İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz” gibi sloganlar atıldı, tekbirler getirildi; Amerika ve NATO bayrakları ateşe verilirken eylem öncesi şarkılar ve marşlar çalındı.

TOKAD adına basın açıklamasını ise Özgür Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Doğan Özlük okudu.

(Haber:  Mustafa Özeke)

Etiketler : #TOKAD:   #'Büyük   #şeytan'   #Konya'da   #uçuyor   #   #Malatya'ya   #konuyor   
YORUMLAR
  • fatih   20-03-2012 12:36

    tokad suriye ile ilgili bir eylem yapmadıkları gibi ordaki direnişi de mahkum ediyorlar. şimdi de nato eylemi yapıyorlar.samimiyet nerde?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN