TSK örtülü kadınları böyle fişlemiş

Daha önce camileri, mütedeyyin insanları fişlediği belgelenen TSK’nın, inancı gereği örtünen Türkiye’deki Müslüman kadınların giyim şeklini detaylı bir şekilde fişlediği ortaya çıktı.

08-10-2010


Daha önce camileri, mütedeyyin insanları fişlediği belgelenen TSK’nın, inancı gereği örtünen Türkiye’deki Müslüman kadınların giyim şeklini detaylı bir şekilde fişlediği ortaya çıktı.

Bugüne kadar camileri, öğrencileri ve gazetecileri fişlediği ortaya çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'deki tüm İslami gruplara mensup kadın ve erkekleri de giydikleri kıyafet şekline göre tasnif edip fişlediği ortaya çıktı.

Jandarma İstihbarat ve TSK Psikolojik Daire Başkanlığınca hazırlanan fişleme dosyalarında resimli olarak hangi cemaate mensup kadınların nasıl giyindiklerini detaylı bir şekilde belirtiyor.

Kadın ve erkekleri Milli Görüş, Nakşibendi, Fethullah Gülen, Hazneyi, Menzil, Rıfai, İslami Tebliğ Cemaati ve Hizbullah şeklinde tasnif eden TSK, hangi kadınların ne giydikleri, başörtülerini nasıl bağladıklarından giydikleri giysilerin renklerine kadar ayrıntılı bir şekilde sıralıyor. İşte Psikolojik Harp Dairesinin, Jandarma İstihbarat birimlerine hazırlattığı skandal dosyada yer alan ifadelerden bazıları.

MİLLİ GÖRÜŞ
Türbanı ense etrafında dolaştırarak ikinci tekrarında uç kısmını çene hizasından geçirerek kulak seviyesinden iğne ile tuttururlar. Ellerini göğüslerine koyarak selamlaşırlar. Erkeklerle tokalaşmazlar.

NAKŞİBENDÎ
Türbanla başlarını tamamen kapatarak, uç kısmını omuz başında tekrar türbana iğne ile tuttururlar

FETHULLAH GÜLEN
Uzun pardösü giyerler. Devlet memuru olan veya üst düzey kamu görevlerinin eşi olanlar türban takmazlar. Öğrencilerin okul içinde başları açık, okul dışında ise başları kapalı olur. Açık renkte eşarp kullanırlar. Türbanı başın tamamını kapatacak şekilde iki uç kısmını çene altından bağlarlar.

RUFAİ TARİKATI
Türbanı baş ekseni etrafından ve burun hizasında yüzü kapatacak şekilde bağlar ve uç tarafını sağ yanak hizasında iğne ile tuttururlar.

ACZİMENDİ
Türbanı baş ekseni etrafından ve burun hizasından yüzü kapatacak şekilde baş üzerinde iğne ile tuttururlar, siyah eldiven takarlar, renkli gözlük takarlar.

HAZNEVİ TARİKATI
Kadınlar siyah çarşaf giyerek yüzlerine peçe takarlar.

RİFAİYE TARİKATI
Kadınlar siyah çarşaf giyerek yüzlerine peçe takarlar.

İSLAMİ TEBLİĞ CEMAATİ
Kadınlar genellikle kara çarşaf giyerler.

ADIYAMAN MENZİL DERGÂHI
Kadınlar siyah çarşaf ve siyah eldiven giyer, genç kızlar ise beyaz türban takarlar.

HİZBULLAH
Kadınlar siyah çarşaf giyer yüzlerine peçe takarlar.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #TSK   #örtülü   #kadınları böyle   #fişlemiş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN