TSK, sınırda Suriye uçağını düşürdü

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Sınır bölgesine intikal eden bilgilere göre 20 dakika önce Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına bir Suriye uçağının düştüğü bilgisi geldi" dedi

23-03-2014


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına Suriye uçağı düştüğü bilgisi geldiğini bildirdi.

Uçağın sınır ihlali yatığı için TSK tarafından düşürüldüğü bildirildi. Başbakan Erdoğan, Kocaeli mitinginde uçağa müdahale ettiği için TSK'ya teşekkür etti. Erdoğan, "Bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan, bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınırı ihlal eden Suriye uçağını düşürmesine ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayarak tebrik etti. Gül, Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve kararlılığının gösterildiğini vurguladı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından, Suriye’ye ait iki MIG-23 uçağının, Suriye hava sahasında kuzeye doğru uçuşunun Diyarbakır’daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi'nden 80 deniz mili mesafeden izlenmeye başlandığı, uçakların Türk hududuna on deniz mili mesafeye gelmelerinden itibaren dört kez ikaz edildiği, uçaklarından birinin bölgeden uzaklaştığı, diğerinin uyarılara rağmen Türk hava sahasını yaklaşık bir kilometre ihlal ettiği bildirildi.

Açıklamada hava sahasını yaklaşık bir kilometre ihlal eden Suriye uçağının batıya doğru yönelerek 1,5 kilometre daha Türk hava sahasında uçmaya devam ettiği, hava devriye görevindeki iki F-16 uçağından birisinin angajman kuralları gereği saat 13.14’de Suriye uçağına füze attığı, isabet alan Suriye uçağının hududun 1200 metre güneyinde ve Suriye topraklarındaki Kesep bölgesine düştüğü ifade edildi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #TSK   #   #sınırda   #Suriye   #uçağını   #düşürdü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN