Tufeyli: Yüz Halep de alsanız hezimete uğrayacaksınız (VİDEO)

Hizbullah’ın eski genel sekreteri Şeyh Subhi Tufeyli, bu hafta Lübnan’da gerçekleştirdiği Cuma konuşmasında Halep’teki katliamlara değindi.

18-12-2016


Subhi Tufeyli konuşmasında; Batılı güçlerin nasıl Osmanlı devletini parçalayıp Müslümanları paramparça hale getirdiğini belirterek bu projenin şimdi de gerek ABD, gerek Rusya ve gerekse Avrupa tarafından devam ettirildiğini söyledi.

O dönemde emperyalistlerle işbirliği yapıp Osmanlıyı parçalayanların düştüğü sefalete aynen bugün de Suriye’de Rusya ve Batının yanında yer alanların düşeceğini söyledi. Batı Suriye’de Esed’e karşı mücadele eden halkı IŞİD ve Esed arasında tercihe zorlandığını ve IŞİD’i yaratanda yaptığı zulümlerle batı olduğunu söyledi.

Tufeyli: “Bugün Halep’i işgal edenler asla döktükleri kandan, katlettikleri çocuklardan yeteri kadar doymayacak bunu devam ettireceklerdir. Lakin bu işgalcilere şunu söylüyorum: Bir değil, on değil, yüz Halep’te alsanız, mutlaka hezimete uğrayacaksınız.” dedi

Hizbullah’ın eski genel sekteri Suphi Tufeyli başından bu yana Suriye’de devrimden yana tavır göstermiş, İran’ı ve Hizbullah’ı mezhepçi davrandığı için eleştiriyor:

Etiketler : #Tufeyli:   #Yüz   #Halep   #de   #alsanız   #hezimete   #uğrayacaksınız   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN