Türkiye artık NATO 'öncü birlik'te

Türkiye, NATO tarafından kurulan "Öncü Birlik"te yer alan ülkelere katılma kararı aldı. Üye ülkeler sırasıyla bu birliğe liderlik yapacak. Birlik, ani saldırılarda hemen cevap vermek için kurulmuştu

15-05-2015


 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Antalya'da yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Doğuda Rusya'dan ve güneyde terör örgütlerinden kaynaklanan tehditlerin ele alındığını belirten Stoltenberg, gelecek yıl yapılacak Varşova Zirvesi'nin yanı sıra Avrupa Birliği gibi çeşitli kurumlarla yapılan işbirliğinin görüşüldüğünü söyledi.

Avrupa-Atlantik güvenliği için kritik bir zaman diliminden geçildiğini kaydeden Stoltenberg, dünyanın değiştiğini, NATO'nun da değişen güvenlik koşullara ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, NATO Mukavemet Gücü'nün büyüklüğünü iki katına çıkarıp "Öncü Birlik" kurarak Soğuk Savaş sonrası dönemde ortak savunma konusuna en büyük takviyeyi yaptıklarını kaydetti.

"Türkiye'nin altı müttefik ülke ile birlikte Öncü Birlik'in lider ülkeleri arasına katılma kararını tebrik ediyorum" diyen Stoltenberg, birliğin öncülüğünü yedi ülkenin sırasıyla üstleneceğini aktardı.

Öncü Birlik kurulması kararı, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki faaliyetleri üzerine NATO'nun saldırılara cevap verme kabiliyetini artırmak maksadıyla Galler Zirvesi'nde alınmıştı.


5 bin askerden oluşan Öncü Birlik, saldırı ihtimaline karşı her an hazır tutuluyor.

(Venhar Haber)

Etiketler : #Türkiye   #artık   #NATO   #'öncü   #birlik'te   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN