Türkiye yetmedi Macaristan’a da Atatürk verelim!

Macaristan'da Atatürk parkı yapabilmek için direnen Pendik Belediyesine Star’dan alkış geldi…

03-10-2012


Macaristan’ın Kispest Belediyesi kardeş belediye Pendik ile birlikte bir Atatürk parkı yaptı. Parkın tamamlanması diplomatik krize yol açtı. Macaristan’daki Türk Büyükelçisi teamüllere göre kendisine haber verilmesi gerekirken verilmemesi ve park için seçilen mekânı Atatürk’ün şahsiyetine yakıştıramayacak kadar gösterişsiz olması sebebiyle engel çıkardı. Ancak “kriz” iki belediyenin ortak mücadelesi ile aşıldı ve parka “Mustafa Kemal Atatürk” adı verildi.

Bugünkü Star gazetesinde yer verilen Filiz Güler imzalı bir haber konuyu şu başlıkla okuyucularına duyurdu: “Pendik-Kispest kardeşliği Türk Büyükelçiliğinin direnişini yendi!

Star, Atatürk Parkının yapılmasında başarı sağlanmasındaki mutluluğu paylaşırken Pendik Belediyesinin Atatürk ismindeki ısrarı dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’de sokaklara, caddelere, yollara, bulvarlara, okullara, parklara; özcesi başın çevrildiği her yere konulduğu yetmezmiş gibi yurtdışında da bu geleneği taşımaya Pendik Belediyesinin katkı vermesinin kardeşlik projesiyle nasıl ilişkilendirildiği gerçekten merak konusu!  

Atatürk ismi üzerinden kardeşlik tesis etme fikrini bir de İstiklal Mahkemelerinin kurbanı on binlerce Müslümana, ırkçı politikaların mağduru Kürtlere, manevi kızlar tarafından üstlerine bomba yağdırılan Dersimlilere velhasıl, Kemalizm’in baskı politikalarından nasibini almış bütün bir halka da sormak gerekmez mi?

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Türkiye   #yetmedi   #Macaristan’a   #da   #Atatürk   #verelim!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN