Uganda İslam Üniversitesi Afrika’yı aydınlatıyor

Merkezi Uganda'da bulunan İslam Üniversitesi, yetiştirdiği binlerce öğrenciyle Afrika'nın umudu olmaya devam ediyor.

27-06-2009


Uganda İslam Üniversitesi rektörü Dr. Ahmed Kawaase Sengendo, Uganda İslam ünüvesitesi olarak Afrika'da İslam adına çok büyük bir rol üstlendiklerini, İslami ilimler noktasında üst düzey bir noktaya ulaştıklarını ifade etti.



İKÖ tarafından finanse edilen üniversite, İngilizce konuşan Afrikalıların İslami ilimler eğitiminde kıta Afrikası'nın açığını gidermek amacıyla kurulmuş. 1988 yılında kurulan üniversite bugüne kadar 7000'den fazla insanı mezun vermiş durumda.İlk kurulduğunda 80 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan üniversiteye her yıl başvuranların sayısı artıyor.

Üniversite İslami ilimler, Arapça, hukuk, bilim, sanat ve sosyal bilimler dahil olmak üzere farklı bilimler üzerinde kendisine amaç edinmiş durumda.

Uganda İslam Üniversitesi, dünyadaki üst düzey üniversitelerle aralarındaki kurduğu irtibat sayesinde öğrencilere diğer ülkelerde İslami ilimler ve sosyal bilimler alanında yeni imkanları da sunuyor.



UGANDA İSLAM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KONUŞUYOR

Güney Afrika'lı öğrenci Imaan Faith Maleka, Cape Town'dan buraya İslami ilimler noktasında merakını gidermek için geldiğini ifade ediyor.

Imaan Faith Maleka, Kendisi için güzel bir tecrübe olduğunu, üniversitedeki akademik ve ahlaki seviyenin çok üst düzey olduğunu da belirtti

BAE'deki Gulf gazetesinde çalışan Matovu Abdallah Twaha da üniversitenin mezunları arasında. Twaha üniversitenin kendisineçok güzel imkanlar sunduğunu, hocaların alanlarında yetkin olduklarını, öğrencileriyle kurdukları ilişkide samimiyetin öne çıktığını söyledi.

Üniversiteye Kenya'dan gelen ve mezun olan Abdifatah Shafat, Arkadaşı Thawa'nın memnuniyetini paylaşarak, üniversitenin kendi evi evi gibi olduğunu söyleyerek, aldığı eğitimle İslami ilimler alanında çok ciddi bir birikim elde ettiğini ifade etti.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Uganda   #İslam   #Üniversitesi   #Afrika’yı   #aydınlatıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN