Uğur Dündar kime hizmet ediyor?

Namaz düşmanlığı temalı haberlere imza atan Uğur Dündar'a yönelik tepkiler devam ediyor. Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, haberin darbe planlarındaki maddelerle uyuştuğuna dikkat çekti.

28-10-2009


 İslam ve Hayat

Star TV ana haber bülteninde Uğur Dündar tarafından ilköğretim okulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte Cuma namazına gitmesinin suçmuş gibi gösterilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, "Haber tüm dizaynıyla ibadet özgürlüğüne karşı bir saldırı, baskı ve psikolojik şiddet uygulamaya yöneliktir. Sunucu “hepsinin üzerinde okul üniforması var.” Demekle neyi kastetmek istemektedir. Okul üniforması denilen kıyafetin camiye sokulamayacağı gibi bir yasak var mı var? Bu cümleden murad okul cami çatışması çıkararak, cami, düşmanlığı mı yapılmak istenmektedir? Çocukların ve öğretmenlerin ibadet hürriyetlerinin kısıtlanmasına yönelik bir toplum mühendisliği mi yapılmak istenmektedir?" dedi. 

Yusuf Tanrıverdi, haberin "İrtica Eylem Planı" kapsamındaki maddeleri çağrıştırdığına işaret ederek şunları ifade etti: "Her cümlesinden maksat ve tahrik kokan bu haberle ülkemiz nereye götürülmek istenmektedir? RTÜK din ve vicdan özgürlüğüne, ibadet hürriyetine saldırı olan bu haberi ve sahiplerini incelemeye almalıdır. Bu haberin kimler tarafından servis edildiği ortaya çıkarılmalıdır. Ele geçen darbe planlarında “namaz kılan öğrenci haberleri medyada yayınlatılarak MEB ve hükümet yıpratılacaktır” ifadeleriyle bir ilişkisi olup olmadığı araştırılmalıdır." 

Etiketler : #Uğur   #Dündar   #kime   #hizmet   #ediyor?   
YORUMLAR
  • Şükrü Hüseyinoğlu   28-10-2009 10:50

    Şeytana olsa gerek...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN