Ulucak: Anne-babalar çocuklarına kariyer planlaması değil, Ahiret planlaması yapmalı (HABER-VİDEO)

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV Alternatif Eğitim konferansları Ahmet Turgut Ulucak’ın “İslami Davada Sorunlarımız ve Sorumluluklarımız “ başlıklı sunumu ile devam ediyor. Konferans Kenan Doğan’ın konuya dair Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve meallerini okuması ile başladı.

21-11-2017


İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV Alternatif Eğitim konferansları Ahmet Turgut Ulucak’ın “İslami Davada Sorunlarımız ve Sorumluluklarımız “ başlıklı sunumu ile devam ediyor. Konferans Kenan Doğan’ın, konuya dair Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve meallerini okuması ile başladı.
 
Ulucak, konuşmasında tevhidî ilkeleri önemseyen Müslümanların, aralarında istişare, diyalog, uzlaşma ve birliktelik çabaları içerisinde olmaları gerektiğini, cemaatleşmenin önemi, zaafları, sürdürebilme şartları ve ümmet bilinci konularına temas etti. Vasat bir çizgide, Allah’tan hakkıyla korkup gayrisinden korkmadan istikamet üzere şahitliğin önemli olduğu günlerden geçtiğimizi belirten konuşmacı, kulluğun yegane temelinin Allah’ı razı etmek olduğunu ifade etti. Ayetler vererek Müslümanların içsel tezkiye sorunlarını gidermeleri gerektiğini, gece ibadeti, huşu içinde namaz kılma, güvenilir olma, peygamberin örneklediği şahsiyetler olunabilinirse dışsal mücadenin de hakkıyla sürdürebileceğine değindi. Bankalara olan güven Müslümanlara olandan daha fazla örneğini veren Ulucak, milliyetçilik, Osmanlıcılık, bayrak, vatan, devlet, yerlilik, demokrasi, kemalizm gibi cahili kavramların hastalık boyutunda akideye bulaştırılmak istendiğine dikkat çekti.
         
Tağut ve şeytan kavramlarına da değinen konuşmacı, tağut kavramının anlaşılırken irade ve inisiyatif unsurlarının olduğunu, dönüştürme gücüne sahip kişi kurum ve düşünce olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Onu inkar etmenin imanın gereği olduğu, sahih bir itaatin ,sahih bir isyanı beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi. Müslümanların hedefsizlik sorunları olduğuna değinen Ulucak, nitelikli, müttakilere imam olacak kanaat önderlerine, adanmış nesillere ihtiyaç olduğunu, modern anne babaların çocuklarına ahiret planlaması yerine kariyer planlaması sunduklarını söyledi. Tebliğ davet çalışmalarının adam harcama tuzağına kapılmadan, sabır ve azimle çoğaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Konferans soru cevaptan sonra çay ve simit ikramı ile son buldu. Konuşmanın videosu aşağıda sunulmuştur:

Etiketler : #Ulucak:   #Annebabalar   #çocuklarına   #kariyer   #planlaması   #değil   #   #Ahiret   #planlaması   #yapmalı   #(HABERVİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN