Uludere'de gizlilik var, 10 aydır gelişme yok

F-16 savaş uçaklarının bombalarıyla 34 vatandaşın hayatını kaybettiği ‘ Uludere olayı’nda bir arpa boyu yol alınamadı.

09-10-2012


F-16 savaş uçaklarının bombalarıyla 34 vatandaşın hayatını kaybettiği ‘ Uludere olayı’nda bir arpa boyu yol alınamadı. Dava açılmadığı gibi, sorumlular da ortaya çıkarılamadı. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın aldığı ‘gizlilik’ kararı da Meclis’e gelen bilgi-belge akışını neredeyse durdurdu.

Uludere olayını kurduğu alt komisyonla araştıran TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, gelişmelerden rahatsız. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, gizlilik kararının kaldırılması çağrısında bulundu. Savcılığın aldığı kararın çalışmaları aksattığını, bilgi-belge istedikleri kamu kurumlarının sürekli ‘gizlilik’ hatırlatması yaptığını vurgulayan Üstün, ”Savcılık gizlilik kararını kaldırırsa çalışmalarımızı daha rahat yapacağız” dedi. 

CHP ’li Komisyon üyesi Levent Gök de gizlilik kararına tepki gösterdi. Meclis komisyonuna istenilen her türlü bilginin verilmesi gerektiğini söyleyen Gök, “Şimdiye kadar davanın açılması gerekiyordu” görüşünü savundu. Levent Gök, AK Parti ’nin Uludere’yi zamana yayarak unutturmak istediğini, karartma yaptığını ancak bu işin peşini bırakmayacaklarını da dile getirdi. 

TBMM’nin açılmasıyla birlikte Uludere yeniden siyasetin gündemine geliyor. Komisyonun CHP’li üyeleri, çalışmaları yeterli bulmuyor. CHP, Genelkurmay Başkanı , Hava Kuvvetleri Komutanı ya da görevlendirecekleri üst düzey bir subayın Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na gelerek sorulara cevap vermesini istiyor. CHP, talebini tekrarlayacak. 
Uludere olayı 28 Aralık 2011’de yaşandı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde Uludere Alt Komisyonu kuruldu. Komisyon, Şırnak ve Uludere’de ölenlerin yakınları, kamu görevlileri ve sivil toplumla görüştü. Komisyon, raporunu henüz hazırlamadı

(Kaynak: Ufkumuz)

Etiketler : #Uludere'de   #gizlilik   #var   #   #10   #aydır   #gelişme   #yok   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN