Uluslararası alanda sıkışan işgalci çete çıkış arıyor

İsrail destekçileri UCM’ye sunulan rapora karşı Cenevre'de toplanacak

26-06-2015


İsrail Devleti taraftarları, İsrail aleyhine UCM’ye sunulan raporu protesto etmek amacıyla Pazartesi günü Cenevre’de miting düzenlemeyi planlıyorlar.

Aktivistler, insan Hakları savunucuları(!) ve İsrail taraftarları, bu gün sunulan BM İnsan Hakları raporunu, Hamas ile İsrail Ordusunu aynı gösterdiğini ve bunu kabul edilemez olduğunu protesto etmek amacıyla Pazartesi günü Cenevre’de miting yapmayı planlıyorlar.

İsrail Devleti de dahil, İsrail taraftarları BM’nin sunduğu raporu önyargılı olarak görüyorlar.

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Robert Singer yaptığı açıklamada, “İsrail’e karşı çifte standart uygulanıyor, İsrail’i insan haklarını ihlal eden bir tanımla tasvir ediyorlar, İsrail Hamas gibi terör örgütleriyle aynı kategoride değerlendiriliyor, biz bunu BM nezdinde açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

İsrail ABD’den raporun engellenmesi için bir şeyler yapmasını bekliyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Raporun çok ciddi iddialar içerdiğini söylemişti.

Bilindiği gibi bu gün Filistin İsrail'in hak ihlalerini ve yaptığı savaş suçlarının araştırılması ve gereken cezanın verilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesine BM raporlarını ve konu ile ilgili belgeleri teslim etmişti.

 Çarşamba günü Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Malki yaptığı açıklamada toplanan belgelerin, mahkeme savcısına verileceğini açıkladı. UCM'ye sunulacak belgelerle, İsrail hakkında ilk soruşturmanın başlatılması hedefleniyor. İlk soruşturma konusu olarak da 2014 yılının Haziranında olan olayların aydınlanmasına katkı sağlamak ve İsrail'in işlediği hak ihlalleri ve savaş suçlarının cezalandırılması sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

İSRAİL'İN CİDDİ BİR CEZA ALMASINI SAĞLAMALIYIZ

Mahkemeyi takip etmekte olan Filistin Ulusal Girişimi Genel Sekreteri Mustafa Barghouthi Ramallah'taki FKÖ karargahında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin halkına ve insanlığa karşı işlenmiş savaş suçlarının cezalandırılmasına yönelik sürecin hızlandırılması için bütün belge ve bilgilerin, toplanıp Ceza Mahkemesi savcılığına iletilmesi gerektiğini söyledi.

Sivil toplumun bütün katmanlarının, İsrail'in mahkumiyeti ve ceza alması için Ceza Mahkemesi Başsavcılığına katkıda bulunması, İsrail aleyhine başlayan sürecin hızlandırılmasına yardımcı olmalıdır. Yarın yapacağımız iş, İsrail'in Uluslararası hukukla dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik büyük bir başlangıçtır diye sözlerine ekledi.

Bileşmiş Milletler araştırmacıları pazartesi yaptığı açıklamada, İsrail'in 2014 yılında Uluslararası Hukuka karşı savaş suçu işlediğini ve ciddi hak ihlallerinde bulunduğunu söylemişlerdi.

Barghouthi, "Amacımız, Filistin topraklarındaki durumun ciddi bir şekilde soruşturulmasını sağlamak için, yeterli kanıtların ortaya çıkmasını sağlamaktır" dedi.

NİSAN AYINDA UCM ÜYESİ OLMUŞTU

Bilindiği gibi Filistin Yönetimi 1 Nisan 2015 resmen Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) üye olmuştu. Mahkemeye üyelik Filistin'e, İsrail'e karşı savaş suçlarından dava açma imkanı tanıyacak, ancak aynı şekilde Filistinli militan gruplar aleyhine dava açılmasının da önü açılacak.

(Ajanslar)

Etiketler : #Uluslararası   #alanda   #sıkışan   #işgalci   #çete   #çıkış   #arıyor    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN