Ümraniye'de Gazze'ye destek yürüyüşü

Ümraniye Filistin Dayanışma Platformunun düzenlediği Gazze’de direnin Müslümanlara destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksinin önünde saat 22:00 da toplanan kalabalık Müslümanlar sloganlar eşliğinden Ümraniye meydana kadar yürüdü.

26-07-2014


Ümraniye meydanda yapılan programda ilk önce Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Okunan Kur’an’ı Kerim’den sonra platform adına Ahmed Kalkan hoca bir konuşma yaptı, Konuşmasında Müslümanların Gazze’de direnen Hamas’a destek olmaları gerektiğini hatırlatan Kalkan, Özellikle suskunluğa boğulan sözde Müslüman ülkelerin liderlerine seslenerek, bu suskunluklarının bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerini ifade etti.

Ahmed Kalkan konuşmasında İsrail ile mücadelenin başarılı olabilmesi için, önce içerimizdeki İsrail ile mücadeleyi başarabilmemiz ve İsrail’e destek sağlayan bütün ülkeler başta olmak üzere şirketleri de boykot etmemiz gerekir dedi.

Kalkan konuşmasında son olarak Kur’an’ın ortaya koyduğu tevhid akidesi etrafından Müslümanların kenetlenmesi gerektiğini hatırlatarak, tevhid akidesine sahip olan Müslümanlara ile vahdet olmamız gereklidir dedi.

Ara ara atılan sloganlar eşliğinde eşliğin de devam eden program, Platform adına Hasan Atag’ın yaptığı konuşma ile devam etti.

Atag, konuşmasında Gazze’nin Müslümanlar için stratejik ve dini önemi olduğunu hatırlatarak bütün Müslümanların Gazze direnişine sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Yine, terör devleti İsrail’in yaptığı alçakça saldırılarda çocuk ve kadın demeden katlettiğini, yaklaşan bayramda büyüklerinin ellerini öpecek çocuk, elleri öpülecek anne ve baba bırakılmadığını ifade etti.

İsrail’e destek veren ürünlerin boykot edilerek alınmaması gerektiğini, bu ürünlerin tüketilmesi durumunda Gazze’li kardeşlerimize atılacak bir mermi alındığının farkında olunması gerekir dedi.

Son olarak yapılan dualar ve arılan sloganlar eşliğinde program sona erdi.

 

 

Etiketler : #Ümraniye'de   #Gazze'ye   #destek   #yürüyüşü   
YORUMLAR
  • Musab   30-07-2014 18:39

    Allah razı olsun kardeşlerim. Ümmetin onurunu savunma mücahedesini zayıf, güçsüz bırakılmış ama onurlu omuzlarında taşıyan, ümmetin yiğit evlatları Mümin mücahid kardeşlerimize sahip çıkan her tutum davranış, dua ve yardım imani sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluklarını yerine getiren müminlere selam olsun. Rabbimiz, direnişin ve şehadetin mektebi misyonunu ifa eden, son Gazze direnişini de destansı bir fedakarlıkla sürdüren ve dünyanın en güçlü silahlarla teçhiz edilmiş katil ordusunu dururan mücahid kardeşlerimize yardım etsin, onlara sabır ve direnme azmi versin, onları siyonist teröristlere karşı zafer nasip etsin, bizleri de onların yardımcıları kılsın inşallah.

  • hknyrdmc   30-07-2014 06:36

    iman ettim diyen insanlar, iman iddiasında bulunanlar neye iman ettiğimizi ve iddiamızın bizlere neleri yüklediğinin farkında olmalıyız. ALLAH'I,kur'anı ve peygamberi hayatımızın her an ve alanına yerleştirmeli,imanımızın bizlere neler yüklediğini çok iyi okumalı bu doğrultuda hayat amacımızı net belirlemeli ve bu amaç uğrunda yaşamalı ve nefes almalıyız.eğer iman etmişsek buna mükellefiz.şeytanın bizlere ulaşamayacağımız hedefler koyup elimizden gelenleri yapmamayı fısıldaması bizleri kandırmamalı.elimizden ne geliyorsa küçük büyük görmeden hemen yerine getirmeliyiz. müslüman uyanık olmalı ve aklını kullanmalı...bu gün tüm cahiliye nereden beslenmekte.? beslendiği kaynaklar kesilirse ne durumda olur.?

  • kemal songür   26-07-2014 21:36

    Ahmet Kalkan ağabeye ve katılan bütün kardeşlere selam olsun. Ümmetin şerefli üyeleri olan ve izzetli duruşu sergileyen Gazzeli kardeşlere hem dualarımızla hem de elden gelen ne varsa omuz vermeyi öncelememiz gerekmekte. Allah için adım atan bütün mümin yüreklere selam olsun ve Gazze sınavı ümmetin birlikteliğine ve de canhıraş yardımlaşmalarına vesile olsun dualarımızla.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN