Vahdetin önündeki iki önemli engel

Bu birlikteliğin oluşmasına engel olan bana göre iki önemli konu bulunmaktadır. Birincisi bilgi kaynaklarına bakış, ikincisi nefsi hastalıklardır.

16-01-2018


Müslümanların hayat içerisinde varlıklarını korumak ve hissettirmek için güçlü olmaları gerekir ki bunun içinde birlik olmaları lazım. Lokal ve bölgesel çalışan müslümanlar en yakınlarındaki kendileri gibi çalışan müslümanlarla bile birlikte çalışamamaktadır. Lokal böyle olunca tüm çoğrafya da vahdet tabi ki zor olmaktadır. Bu birlikteliğin oluşmasına engel olan bana göre iki önemli konu bulunmaktadır. Birincisi bilgi kaynaklarına bakış, ikincisi nefsi hastalıklardır. 
 
İlk dönemlerde de var olan bilgi kaynaklarına bakış iki farklı damarın çıkmasına sebep olmuştur. İkisinin de ortak noktası Kur’an vahyini asli kaynak kabul etmeleridir. İlk başvurulacak bilgi kaynağı Kur’an’dır. Ayrıştıkları nokta ise Kur’an vahyi dışında bir başka vahyin daha olduğu görüşüdür ki bu görüşe göre peygambere Kur’an dışı yani tilavet edilmeyen bir vahyin verildiğidir. Bu yüzden Peygamber'e (a.s.) ait sahih hadisleri vahiy gören bu yüzden bilgi kaynağı olarak bağlayıcı kabul eden bir damardır.
 

Etiketler : #Vahdetin   #önündeki   #iki   #önemli   #engel   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN