Ve ABD Kırgızistan'dan kovuluyor

Kırgız iktidar partisi, Amerika’nın Manas Hava Üssü’nün kapatılmasına ilişkin yasanın onaylanmasına karar verdi.

18-02-2009


Kırgızistan’ın iktidar partisi Ak Yol, grup toplantısında ABD’nin Manas askeri üssünün kapatılmasına ilişkin tasarıya onayladı. Devlet Başkanı Kurmanbey Bakiyev’in partisi Ak Yol’un Kırgız Meclisi’nde 71 sandalyeyle çoğunluğu elinde tutuyor.

Ak Yol’un grup toplantısındaki onay kararı, Perşembe günü mecliste yapılacak ve ABD üssünün akıbetine tayin edecek oylamanın da bir anlamda sonucunu belirlemiş oldu.

ABD’den yapılan açıklamalarda Obama yönetiminin Manas askeri üssüyle ilgili Bişkek’le görüşmelerin devam ettiği bildirilmişti. Sözcü Gordon Duguid, “Manas hava üssündeki konumumuzla ilgili olarak Kırgız yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bizimle ilgili resmi bir karar henüz ulaşmadı” dedi.

Manas askeri hava üssü, ABD’nin Afganistan’daki ikmal operasyonları için anahtar bir konumda bulunuyor. Her ay üste yaklaşık 15 bin personel ve 500 ton kargoluk bir giriş-çıkış yapılıyor.

Obama yönetimi, dün Afganistan’a 17 bin yeni asker gönderilmesini onayladı. Washington, Afganistan’daki birliklerinin ikmali için Özbekistan’la askeri ilişkiler arayışı içerisinde bulunduğu da bildiriliyor.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Ve   #ABD   #Kırgızistan'dan   #kovuluyor   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   18-02-2009 16:58

    Ha Bush, Ha Obama! Ha Siyah, Ha Beyaz! Yılan Yılandır! Yöneticiler, Obama'yı bir dünya kahramanı ve insanlığın kurtarıcısı gibi tasvir ettiler. Hatta Başbakan Yûsuf Rızâ Gilânî bugün, Barack Obama'nın; Amerikan muharip güçlerinin Pakistan'a başlattığı saldırıları durduracağını söyledi. Zîra Müslümanların ajan yöneticileri, bir nebze olsun yüzsularını korumak için İslâmî âlemde Obama'nın propagandasını yapmaktadırlar. Ne acıdır ki bazı laik ve İslâmî partiler de onların peşine takılarak Obama'nın propagandasını yapan hükümetlerle aynı dolmuşa bindiler. Allah'ın izniyle bu, Obama'nın propagandasına yönelik kaybedilen bir savaş olacaktır. Ancak akıllı bir Müslüman, nasıl olur da Afganistan'a otuz bin asker gönderme niyetinde olan ve Pakistan'ın kabîleler bölgesini dünyanın en tehlikeli bölgesi olarak gören Obama gibi bir kişiye ümit bağlayabilir. Oysa o, Yahudi Devleti'ne sadakati ile övünen ve İslâmî âlemdeki hain bozguncu yöneticileri desteklemeyi sürdürecek olan kişinin bizzat kendisidir! Dolayısıyla böylesi bir kişiye ümit bağlanması, halkların gafleti ve bunları gözden kaçırmaktır. Halbuki Rabbimiz, şeytanı dost edinmekten veya ona ümit bağlamaktan bizleri sakındırmıştır. Zîra şöyle buyurmuştur: وَمَن يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِّن دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُّبِينًا يَعِدُهُمْ وَيُمَنِّيهِمْ وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلاَّ غُرُورًا أُوْلَـئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَلاَ يَجِدُونَ عَنْهَا مَحِيصًا "Her kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse apaçık bir hüsrana uğramıştır. (Şeytan) onlara söz verir ve onları ümitlendirir. Oysa şeytanın onlara söz vermesi aldatmacadan başka bir şey değildir. İşte onların varacakları yer Cehennem'dir, oradan kaçacak yer de bulamayacaklardır." [en-Nisâ 119-121] Amerikan muharip güçlerinin kabîleler bölgesine başlattığı son saldırı, Obama destekçilerinin yüzüne indirilmiş bir şamardır. Kaldı ki Pakistan'daki insanlar, ha siyah, ha beyaz olmuş yılan yılandır gerçeğinin farkında oldukları gibi -Başkan- ister Bush olsun isterse Obama olsun, Amerika'nın İslâm'a ve Müslümanlara karşı savaşının devam edeceğinin de farkındadırlar. O halde siyasîlere yaraşan, Obama ve Amerikan liderliğine dönük bir kamuoyu oluşturmanın propagandasını yapmak yerine, İslâm'ın tatbikine ve Hilâfet Devleti'nin kurulmasına dönük bir kamuoyu oluşturmanın propagandasını yapmalarıdır. Ayrıca güç ve kuvvet sahiplerine düşen ise, Hilâfet Devleti'nin kurulması için GENCLERE nusret vermeleridir. Zîra bu, hem İslâmî Ümmet hem de tüm insanlık için en hayırlı olandır.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN