Yalanın amiral gemisi

Geçtiğimiz günlerde Medya Tekzip Merkezi’nin en çok yalan yazan gazete ilan ettiği Hürriyet'in, Basın Konseyi'ne de en çok şikâyet edilen gazete olduğu ortaya çıktı

25-06-2009


Hürriyet gazetesinin yalan haberlerle halkı mağdur ettiği yönünde bir istatistik veri daha ortaya çıktı. Daha önce de Medya Tekzip Merkezi yalan haberler yapan gazetelerin sıralamalarını açıklamış, Doğan Grubu gazeteleri başı çekmişti. Şimdi de İllegal Basın Konseyi’nin yaptığı araştırmada açıklanan rakamlar, Doğan Grubu gazetelerine şikâyetler yağdığını gözler önüne seriyor.

İllegal Basın Konseyi, ulusal ve yerel basın hakkında son 5 yılda yapılan şikâyet başvuruları ile Konsey Yüksek Kurulu’nun bunlara yönelik aldığı kararları açıkladı. Kararda, en çok şikâyet, Aydın Doğan’ın yayın organlarına geldi. Son 5 yılda en çok şikâyet başvurusu 46 taneyle Hürriyet gazetesi hakkında yapılırken, Vatan gazetesine 22, Milliyet gazetesine 19 ve Posta gazetesine de 10 şikâyet geldi. Bu şikâyetlerle Doğan Grubu gazeteleri yine başı çekti.

HÜRRİYET’İN YALANLARI
Medya Tekzip Merkezi, son bir yıl içinde, 26 gazetede yayınlanan 350 yalan haberden 146’sının Doğan Medya Grubu'na bağlı Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta, Referans gazetelerinde çıktığını tespit etmişti.

İKİNCİ YALANCI MİLLİYET
Medya Tekzip Merkezi tarafından yapılan araştırmada gazetelerin yalan haber çıkarması sıralamasında başı ise Hürriyet gazetesi, ikinci olarak da yine Doğan Grubu'na bağlı Milliyet gazetesi takip etmişti. Araştırmada gazete olarak, Hürriyet (16 yalan haber, 13 tekzip, 18 düzeltme) ve Milliyet (16 yalan haber, 4 tekzip, 1 ihtarname, 26 düzeltme) 47'şer puanla birinciliği paylaşmıştı.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Yalanın   #amiral   #gemisi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN