Yargı zulmü, Yargıtay önünde protesto edildi

“Yargı Zulmü Mağdurları Platformu”nu kuran Hizb-ut Tahrir’li gençlerin aileleri Yargıtay’ın önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

20-12-2014


‘Düşünmek Suç Hem de 7,5 yıl’, ‘500 Müslüman 1828 Yıl’, ‘Oğlumun Suçu Ne Düşünmek mi?’ başlıklı pankartlar taşıyan ve Hizb-ut Tahrir’li gençlerin yaşamış oldukları yargı zulmüne dur demek için bir araya gelen aileler hiçbir şiddet eylemine bulaşmamış Müslümanlara verilen cezaları protesto etti.

BİNLERCE YILLIK CEZALARA ÇARPTIRILAN MÜSLÜMANLAR

Yargıtay binası önünde toplanmalarının nedeninin, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin aldığı kararlar ve yaptığı içtihatlar olduğunu belirten Yargı Zulmü Mağdurları Platformu Başkanı Muhammed Hanefi Yağmur;  “Amacımız binlerce yıllık cezalara çaptırılan Müslümanların sesini duyurmaktır.” şeklinde konuştu.

GEÇ KALMIŞ ADALET, ADALET DEĞİLDİR

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, genelde İslami davalar özelde ise Hizb-ut Tahrir mensuplarının yargılandığı davalar karşısında, hukukun temel ilkeleriyle dahi bağdaşmayacak şekilde içtihatlar yaptığını ifade eden Yağmur; “Hükümetin, Müslümanlara yapılan bu hukuksuzlukları bir an önce gidermesi ve bu vebalden kurtulması gerekmektedir. Yargıtay’a yeni üyeler atamak yeterli değildir. Yargıtay’ın daha önce aldığı bu tür kararların hepsinin gözden geçirilmesi ve buradaki kötü niyetli anlayışın bir an önce değiştirilmesi gereklidir. Zira geç kalmış adalet, asla adalet olmayacaktır!” dedi.

(Habervaktim)

Etiketler : #Yargı   #zulmü   #   #Yargıtay   #önünde   #protesto   #edildi    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN