Yeni bir siyasi gazete çıkıyor: Özgün Duruş

Özgün Duruş, "Bağımsız ve sistem muhalifi bir çizgide konumlananların sesi olma" iddiasıyla 11 Eylül'de yayın hayatına başlıyor

03-09-2009


Çıra Yayın Grubu, Özgün İrade ile üç aylık Özgün Düşünce dergilerinden sonra  şimdi de haftalık bir siyasi gazete çıkarıyor. Kamuoyunun tanıdığı bazı isimlerle görüşen, derginin takip edeceği yayın çizgisini şekillendirmeleri konusunda görüş alan gazeteyle ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzere. 11 Eylül'de çıkmaya başlaması planlanan gazetenin yayın yönetmenliğini Yahya Ayyıldız üstlenirken, Ali Bulaç, Abdulaziz Tantik, Yıldız Ramazanoğlu, Ümit Aktaş, Altan Tan, Ramazan Kayan, Turan Kışlakçı, Esan Gül gibi yazarların da dergide düzenli olarak yer alması planlanıyor. "Türkiye’deki medya, halkın değil çıkar çevrelerinin, özellikle de halkla kavgalı olan Boğaziçi sermayesinin, darbecilerin ve Batılı çevrelerin, yani bilumum haramilerin sözcülüğünü yapıyor." diyen Ayyıldız, bu noktada derginin "bağımsız ve sistem muhalifi bir çizgide konumlananların sesi olma" iddiasını taşıyacağını söylüyor.

Ayyıldız, Özgün Duruş'un amacını ise şöyle anlatıyor: "Türkiye iyi yönetilmiyor. Bunun temel sebebi, sistemin temel parametrelerinin Türkiye’yle, Türkiye insanıyla, Türkiye tarihiyle barışık olmamasıdır. Türkiye’nin çok büyük sorunları var ve herkes bu sorunlara sistem içerisinde kalarak çözüm üretmeye çalışıyor. Oysaki bu, büyük bir yanılgıdır. Sorunların çözümü, sistem dışına çıkmakla ve hatta sorunların başına sistemi oturtmakla mümkündür. İşte bu gazeteyle yapmak istediğimiz, insanlara farklı bir bakış açısının mümkün olduğunu, hatta bunun zorunlu olduğunu göstermek. Yerel ve küresel sistem eleştirisi yapmadan, hiçbir soruna kalıcı bir çözüm üretilemeyeceğini ortaya koymak. Haramiler karşısında halkın hak ve hukukunu savunmak. Üniversite kapısından döndürülen başörtülü kızın, kimliği inkâr edilen bir Kürt kardeşimizin, evine ekmek ve ilaç parası götüremeyen işsiz bir babanın, açlık sınırının altında yaşayan yirmi milyon insanın, karakolda falakayla öldürülen veya kurşuna dizilerek askeri kışlaya gizlice gömülen insanların hak ve hukukunu savunmaktır hedefimiz."

İslam ve Hayat / Ak Haberler

Etiketler : #Yeni   #bir   #siyasi   #gazete   #çıkıyor:   #Özgün   #Duruş   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN