Zenginlerin krizi yoksulları öldürüyor

Zengin ülkelerin sömürüye dayalı ekonomi politikalarının ağır bedelini tüm dünya ödüyor, özellikle de aç ve yoksul ülkeler. Afrika Ekonomi Komisyonu yetkililerinden Ardian Gauci, Afrika’da yaklaşık 388 milyon kişinin günde bir dolardan daha az parayla yaşadığına, bu kişilerin sayısının 1981′de 212 milyon olduğuna dikkati çekti.

12-02-2010


Zengin ülkelerin sömürüye dayalı ekonomi politikalarının ağır bedelini tüm dünya ödüyor, özellikle de aç ve yoksul ülkeler. Üstelik Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, dünyadaki ekonomik ve mali krizden önce bile, BM Binyıl Kalkınma Hedefleri’nin ilki olan yoksulluğun azaltılması konusunda yol alınamamış ve mevcut kriz bu hedefe ulaşmayı çok daha zorlaştırmış. Yarattıkları ekonomik düzenle insanları açlık ve yoksulluğa mahkum edip, sonra “iyi niyet”miş gibi yol açtıkları sorunları cüzi oranda iyileştirmeye kalkışanların ilk fırsatta yan çizmesine şaşırmamalı! Vahşi kapitalizm dedikleri bu olsa gerek…

“Yoksulluğu tekrar düşünmek” başlıklı raporda, Sahraaltı Afrikası’nda ve Asya’nın bazı bölgelerinde açlık ve yoksulluğun halen çok fazla olduğu, gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle 100 milyondan fazla kişinin, ekonomik kriz nedeniyle 2008-2009′da 200 milyon kişinin daha yoksul hale geldiği vurgulandı.

Afrika Ekonomi Komisyonu yetkililerinden Ardian Gauci, düzenlediği basın toplantısında Afrika’nın yoksulluğun azaltılması hedefine ulaşamayacağını belirtti.

Gauci, Afrika’da yaklaşık 388 milyon kişinin günde bir dolardan daha az parayla yaşadığına, bu kişilerin sayısının 1981′de 212 milyon olduğuna dikkati çekti.

(Kaynak: Platform Haber.net)

Etiketler : #Zenginlerin   #krizi   #yoksulları   #öldürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN