Zevahiri: Sivillere yönelik saldırıları tasvip etmiyoruz

El Kaide liderlerinden Eymen El Zevahiri, Müslüman sivillere, pazar yerlerine ve mescitlere yönelik saldırıları kınayarak, 'sivillerin toplanma yerlerine yapılan kahpe saldırıları yüksek sesle kınamalıdırlar. Bununla beraber bizler El Kaide hareketi olarak hangi cihadi grup olursa olsun her kim iyice inceleyip titizlik göstermeden sivillerin canını tehlikeye atan eylemler yaparsa bunu şiddetle kınıyoruz ve sahiplenmiyoruz' dedi.

16-02-2011


El Kaide liderlerinden Eymen El Zevahiri, Müslüman sivillere, pazar yerlerine ve mescitlere yönelik saldırıları kınayarak, 'sivillerin toplanma yerlerine yapılan kahpe saldırıları yüksek sesle kınamalıdırlar. Bununla beraber bizler El Kaide hareketi olarak hangi cihadi grup olursa olsun her kim iyice inceleyip titizlik göstermeden sivillerin canını tehlikeye atan eylemler yaparsa bunu şiddetle kınıyoruz ve sahiplenmiyoruz'dedi. 

El Kaide Örgütü'nün lideri Dr. Eymen El Zevahiri'nin yaptığı açıklama, örgütün sivillere yönelik saldırılar hakkında yaptığı bu netlikteki ilk açıklama.

Zevahiri konuşmasında şöyle söylüyor: "Mücahidler Müslümanların kanlarının kudsiyetini savunma noktasında oldukça gayretli olmalı ve operasyonlarını da şeriatın kurallarına uygun olarak yürütmelidirler. Bir operasyon yapacaklarında her yönüyle inceleyip planlamayı çok titiz yapmalıdırlar. Mücahidler haksızca kendilerine mal edilen her türlü yanlış girişimi ve saldırıyı reddetmeli, özellikle Müslümanların pazar yerlerine, camilere ve sivillerin toplanma yerlerine yapılan kahpe saldırıları yüksek sesle kınamalıdırlar. Bununla beraber bizler El Kaide hareketi olarak hangi cihadi grup olursa olsun her kim iyice inceleyip titizlik göstermeden sivillerin canını tehlikeye atan eylemler yaparsa bunu şiddetle kınıyoruz ve sahiplenmiyoruz. Zira bizler evlerimizi ve vatanlarımızı sadece Allahın rızasına erişmek ve onun şeriat ve dinine sahip çıkıp hâkim kılmak gayesiyle terk ettik ve canlarımızı da ancak bu gaye ile Allaha sunduk. "
 
Zevahiri, uzun konuşmasında, örgütün takip ettiği hareket metodunu, mukayeseli olarak anlatıyor.
 
İslami hareketlerin "demokrasi, insan hakları ve özgürlük" gibi kavramlarla manipüle edilmek istendiğini söyleyen Zevahiri, Mısır'da Baradey'in öne çıkartılmasına da karşı çıkıyor.
 
Türkiye'nin NATO bünyesinde Afganistan'daki konumuna da değinen Eymen el Zevahiri, buna karşın Türkiyeli Müslüman gençlerin Afganistan'da NATO'ya karşı şiddetli bir direniş ortaya koyduğunu vurguluyor.

(Kaynak: Pressmedya)

Etiketler : #Zevahiri:   #Sivillere   #yönelik   #saldırıları   #tasvip   #etmiyoruz   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   17-02-2011 08:29

    Talibana selam, direnişe devam. Ey imam yolun yolumuz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN