Zulmü ifşa ettiği için tutuklanan THY çalışanı itiraz üzerine serbet bırakıldı

Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in uçakta elleri arkadan kelepçeli fotoğrafını çektiği iddiasıyla tutuklanan THY çalışanı Muhammed Emin Çelik, yoğun tepkiler ve karara yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldı.

07-02-2019


İhvan üyesi Muhammed Abdulhafız Hüseyin’in Sisi cuntasına iade edilmesinin yankıları devam ediyor. Son olarak suçluları açığa çıkarması ve cezalandırması gereken yargının bunun yerine olayı ifşa edenlerin tespiti ve cezalandırılmasına yönelmesi skandalı derinleştirmişti. Bu çerçevede THY çalışanı Muhammed Emin Çelik’i olayı görüntülediği iddiasıyla “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan mahkum eden Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği skandal bir karara imza atmıştı.

Skandal Karardan Geri Adım Atıldı

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliğinin skandal kararı üzerine Twitter’da #bençektim hashtagıyla çok sayıda sosyal medyada kullanıcısı karara tepki göstererek Muhammed Emin Çelik’in serbest bırakılmasını talep etmişti. Yargının olayı ifşa edenlerin peşine düşmek yerine Muhammed Abdulhafız Hüseyin’i Sisi cuntasına iade ederek skandala imza atanları cezalandırması çağrısında bulunan kullanıcıların açtığı #bençektim hashtag kısa sürede sosyal medyada gündemin en üst sıralarında yerini bulmuştu.

Sosyal medyada gösterilen bu tepkinin yanı sıra Muhammed Emin Çelik’in müdafii avukatı da mahkeme başvurarak kararı temyiz etti. Tepkileri göz önünde bulunduran ve temyiz dilekçesini dikkate alan Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği 1. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği skandal kararı bozarak Muhammed Emin Çelik’in tahliyesine karar verdi.

(Kaynak: H.Söz Haber)

Etiketler : #Zulmü   #ifşa   #ettiği   #için   #tutuklanan   #THY   #çalışanı   #itiraz   #üzerine   #serbet   #bırakıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN