
A'raf sûresi 13-18. âyetler bağlamında
Bugün aramızda yok mu? Ateşten yaratılanlar, insanları küçümseyen ve aşağılayanlar, hor görenler ve farklı farklı sınıflara ayıranlar. 1 TL'lik lik çay neden 50 TL'ye satılır, veya 1 TL'ye içebileceği çayı neden 50 TL verip içer insanlar düşündük mü?
18-04-2019
A'raf suresi onikinci ayette iblisin Secdeden, yani RAB’bimizin bir hükmüne itaat etmekten kendini alıkoyduğunu görüyoruz.
Bir itirazın, bir kibirlenmenin ve bir büyüklenmenin herhangi bir kulu nereden nereye götürdüğüne şahitlik ediyoruz.
İtiraz şu; onu çamurdan, beni ateşten yarattın, ateş çamurdan üstündür, haliyle ben onun yeryüzünde Halife kılınması hükmünü adil bulmuyor ve kabul (secde) etmiyorum.
Bugün aramızda yok mu? Ateşten yaratılanlar, insanları küçümseyen ve aşağılayanlar, hor görenler ve farklı farklı sınıflara ayıranlar.
1 TL'lik lik çay neden 50 TL'ye satılır, veya 1 TL'ye içebileceği çayı neden 50 TL verip içer insanlar düşündük mü?
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler
Kur'an Yurdu'nda Bakara Sûresi 28-29. Âyetlerin Mesajları Konuşuldu
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
Kur’an bizim neyimiz olur?
Kur'an Yurdu'nda "Dinsel Yorumda Sapmanın Etkenleri" Konferansı Gerçekleştirildi
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
Siyonazi çetesi, Han Yunus'ta çadırları bombalayıp Gazzelileri diri diri yaktı
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
Makaleler
Hava Durumu