Cemaat-i İslami lideri: Bangladeşimizi diktatörlerin pençesinden kurtaran Allah’a şükürler olsun!

Bangladeş’te İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid devrilmesi ve ülkeden kaçmasının ardından bir açıklama yapan Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Dr. Şefikur Rahman, “Bangladeş’imizi diktatörlerin pençesinden kurtaran Allah’a şükürler olsun” ifadelerini kullandı.

07-08-2024


 

1 Temmuz’da başlayan protestolar, ülke genelinde büyük bir halk hareketine dönüştü. Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, Hindistan’a kaçtı.

Halkın direnişine daha fazla dayanamayan İslam düşmanı Şeyh Hasina Vecid, bugün Hindistan’a kaçtı. Başbakan Şeyh Hasina’nın istifa ettiği ve askeri helikopterle ülkeden kaçtığı bildirildi.

Hasina’nın protesto gösterilerini bahane ederek siyasetten men ettiği Cemaat-i İslami hareketinin liderinden bir açıklama geldi.

Dr. Şefikur Rahman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yüzlerce şehidimizin kanı karşılığında aziz Bangladeş’imizi diktatörün pençesinden kurtaran Allah’a hamd olsun. Bu hareketin başarısında oynadıkları eşsiz rolden dolayı ülkenin öğrencilerine, öğretmenlerine, kültürel figürlerine, gazetecilerine, hukukçularına, şairlerine, yazarlarına, sivil toplumuna, çeşitli mesleklerden ve siyasi partilerden bireylere şükranlarımı ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu hareket uğruna canlarını feda edenlere derin saygı ve hürmetlerimi sunuyor, ailelerine en derin başsağlığı ve sabırlarımı sunuyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimiz gençlerimizi kahraman olarak hatırlayacaktır. Milletimiz, milletin yanında yer alarak vatan ve millet için oynadığı rolden dolayı gururlu, yiğit ordumuza teşekkür ediyor.

Bu durumda, Bangladeş Cemaati İslami’nin her düzeydeki liderlerini ve aktivistlerini, öğrencilerini, öğretmenlerini, velilerini, siyasi partilerini ve her düzeydeki insanı bu durumla sabırla başa çıkmaya çağırıyorum ve herkesi duyarlı davranmaya çağırıyorum.

Farklı din mensuplarının ibadethanelerinin, evlerinin ve mülklerinin güvenliği konusunda dikkatli olunması. Herhangi bir suçlunun ülkede olumsuzluk yaratmaması için herkesin dikkatli olması gerekiyor. Güzel bir ülke, toplum ve birleşik devlet inşa etmek için ilerlemeliyiz. Yardımcı olan Allah’tır.”

(Habernas)

 

Etiketler : #Cemaati   #İslami   #lideri:   #Bangladeşimizi   #diktatörlerin   #pençesinden   #kurtaran   #Allah’a   #şükürler   #olsun!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN