İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
KÜLTÜR SANAT

Müslüman tutsakların hikâyeleri belgesel oldu

İslâmî kimlikli insanlara yönelik, 1990‘lı yılların başından itibaren başlayan cadı avı mağdurlarının hikâyeleri belgesel oldu.

24 Ağustos 2016 1 dk okuma 4,3B okunma
Müslüman tutsakların hikâyeleri belgesel oldu
100%

Yönetmenliğini Kevser Çakır Demir’in üstlendiği “Derdest” isimli belgesel, 24 Eylül Cumartesi günü Ali Emiri Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

28 Şubat, darbeden yıllar önce başlamış bir sürecin dayandığı noktaydı. Bu süreçte İslâmî hassasiyet sahibi insanlar için âdeta bir cadı avı başlatılmıştı. Devletin öteden beri alışkanlık edindiği ‘ibret-i âlem olsun’ mantığı, haklı-haksız ayırmaksızın bir kere daha devreye sokulmuştu. Âdeta yeniden kurulan İstiklal Mahkemeleri İslâmî kimlikli insanları cezalandırma kurumuna dönüşmüştü.

Bu belgesel tüm bu olayları ve yaşananları anlatarak tarihe not düşmeyi ve hâlâ içeride devam eden 28 Şubat’lar için de adalet çağrısında bulunmayı amaçlıyor.

www.derdest.org

 

derdest_afis_1.jpg

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.