İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
GÜNCEL

Çin istedi Türkiye, Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni ’terör‘ örgütü olarak tanıdı

Türkiye, Çin basınında yer alan haberlere göre Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni resmen ‘terör’ örgütü olarak tanıdı.

05 Ağustos 2017 1 dk okuma 4,1B okunma
Çin istedi Türkiye, Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni ‘terör’ örgütü olarak tanıdı

Çin istedi Türkiye, Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni ‘terör’ örgütü olarak tanıdı

100%

Çin’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul eden Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Türkiye’nin Doğu Türkistan İslami Hareketi’ni terör listesine almasından övgüyle bahsetti. 

Çin’in ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği Doğu Türkistan İslami Hareketi 1989 yılında Uygur Türkleri tarafından Uygur Özerk Bölgesi’nin bağımsızlığı elde etmek için kuruldu. Grubun Çin’de bir dizi saldırıyı üstlendiği biliniyor. 

İki bakanın görüşmesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Çin’in resmi haber sitesine göre şunları söyledi “Bölgemizde ve kendi ülkemizde Çin’e karşı oluşturulan hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Çin’i hedef alan medya raporlarını da elimine edeceğiz.”

Kaynak: Euronews

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.