İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
İSLAM DÜNYASI

Doğu Guta’da son iki haftada en az 130 kişi katledildi

İşgal işbirlikçisi Esed rejiminin işgalci Rusya ile birlikte Doğu Guta’daki ilçe ve beldelere 14 Kasım’dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda katledilen mazlumların sayısı 130’u aştı.

28 Kasım 2017 1 dk okuma 4,2B okunma
Doğu Guta’da son iki haftada en az 130 kişi katledildi
100%

İşgal işbirlikçisi Esed rejiminin işgalci Rusya ile birlikte Doğu Guta’daki ilçe ve beldelere 14 Kasım’dan itibaren yoğunlaştırdığı saldırılarda katledilen mazlumların sayısı 130’u aştı.

Saldırılar Aralıksız Sürüyor

5 yıldır kuşatma altındaki Doğu Guta, Astana anlaşmaları çerçevesinde “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmiş ve 22 Temmuz’da sözde ateşkesin yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

Ateşkese rağmen Esed rejiminin, Doğu Guta’daki ilçe ve beldelere yönelik saldırıları aralıksız sürüyor.

Medyere’de 9, Duma’da 7 Sivil Katledildi

Sivil savunma kaynaklarına göre, rejimin, Medyere beldesine düzenlediği hava saldırısında 1’i çocuk, 2’si kadın olmak üzere 9 sivil yaşamını yitirdi, en az 25 sivil de yaralandı.

Rejimin, Duma ilçesinde bir pazar yerini hedef alan topçu saldırısında ise 7 sivil hayatını kaybetti.

İlaçların Girişi Durdu

Doğu Guta’ya kaçak yollarla sokulabilen temel gıda ürünleri ve ilaçların girişi bir süre önce durdu.

(İslam ve Hayat / AA)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.