İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
FIKIH

Şey.. Biz Nişanlıyken Nikah Yapmıştık da..

Şer’an nikah kıyıldığında artık nişan filan söz konusu değildir. Gençler karı-koca olmuşlardır. Nişanın bozulması, onların evliliklerinin sona erdiği anlamına gelmez. Çünki nişan, nikah kıyıldığı anda biter.

30 Nisan 2008 1 dk okuma 4,2B okunma
Şey.. Biz Nişanlıyken Nikah Yapmıştık da..
100%

Gençleri bir yanlıştan korumak isterken, yanlışa sürükleyen aile büyükleri dikkatli olmalıdır. Devir zihin karmaşasının had safhaya geldiği, pis suyun duru suya karıştığı bir devir.

"Çocukları nişanladık. Şimdi gezip tozmak isterler. En iyisi şer'an nikahlarını kıyalım, duasını edip duyuralım.." demek halisane bir niyet olmakla birlikte fahşa bir yanlışa zemin hazırlamaktadır.

Şer'an nikah kıyıldığında artık nişan filan söz konusu değildir. Gençler karı-koca olmuşlardır. Nişanın bozulması, onların evliliklerinin sona erdiği anlamına gelmez. Çünki nişan, nikah kıyıldığı anda biter. Fakat arada resmi evlenme akti yoksa sızlanma başlar: 'Şey.. Biz nişanlıyken nikah yapmıştık da sonra nişanı bozduk.." gibi abes anlatımlar ortaya çıkar.

Nişan bir sözleşme, bir tanışma dönemidir. Edeb dairesinde, bu nişanlılık dönemi, kararlaştırılan süre ne ise o vakte kadar devam etmelidir. Süre tamam olunca da hem belediye sorumluluğundki resmi akit imzalanmalı, hem de dini nikah kıyılarak alenen duyurulmalıdır.

Nişanla birlikte dini nikah kıyılmaz. (Vakit Ailem)

- Konuyla İlgili 'Nişanlılık dönemi nikahı: Kitab'a uymak yerine kitabına uydurmak' başlıklı yazıyı okumak için:
http://www.islamvehayat.com/yazi_detay.php?Yazi_id=109&yazar=2

Paylaş

Yorumlar (1)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.
bilal 17 Mayıs 2008

ya bunu yapan nakıs ''hoca''lara ne demeli?

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.