İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
KUR’AN

A’raf sûresi 13-18. âyetler bağlamında

Bugün aramızda yok mu? Ateşten yaratılanlar, insanları küçümseyen ve aşağılayanlar, hor görenler ve farklı farklı sınıflara ayıranlar. 1 TL’lik lik çay neden 50 TL’ye satılır, veya 1 TL’ye içebileceği çayı neden 50 TL verip içer insanlar düşündük mü?

18 Nisan 2019 1 dk okuma 4,3B okunma
A’raf sûresi 13-18. âyetler bağlamında
100%
A'raf suresi onikinci ayette iblisin Secdeden, yani RAB’bimizin bir hükmüne itaat etmekten kendini alıkoyduğunu görüyoruz. 
Bir itirazın, bir kibirlenmenin ve bir büyüklenmenin herhangi bir kulu nereden nereye götürdüğüne şahitlik ediyoruz.
İtiraz şu; onu çamurdan, beni ateşten yarattın, ateş çamurdan üstündür, haliyle ben onun yeryüzünde Halife kılınması hükmünü adil bulmuyor ve kabul (secde) etmiyorum.
Bugün aramızda yok mu? Ateşten yaratılanlar, insanları küçümseyen ve aşağılayanlar, hor görenler ve farklı farklı sınıflara ayıranlar.
1 TL'lik lik çay neden 50 TL'ye satılır, veya 1 TL'ye içebileceği çayı neden 50 TL verip içer insanlar düşündük mü?
 
Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.