İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
FIKIH

Umulur ki şükredersiniz…

“Umulur ki şükredersiniz.” Teşekkür kelimesi ne güzelde dilimize yerleşmiş. Teşekkürler Allah’ım, teşekkür üzerimizde hakkı olan, bize iyiliği ve ilgisi yüksek olan, yaptığı iyiliği başa kakmayan diye bir çok kelime sıralayabiliriz, lakin bunlar daha büyüğünü görmemize engel olmasın.

26 Nisan 2022 1 dk okuma 4,4B okunma
Umulur ki şükredersiniz...

Umulur ki şükredersiniz...

100%

"Umulur ki şükredersiniz." Teşekkür kelimesi ne güzelde dilimize yerleşmiş. Teşekkürler Allah’ım, teşekkür üzerimizde hakkı olan, bize iyiliği ve ilgisi yüksek olan, yaptığı iyiliği başa kakmayan diye bir çok kelime sıralayabiliriz, lakin bunlar daha büyüğünü görmemize engel olmasın.

Bedenimizdeki her organ ve minimize parçamız üzerindeki hakkı görmezden gelinebilir mi? İrademiz dışında muntazam çalışan ağzın tükürük bezi fonksiyonumu desek, yoksa tad alma duyusunu kaybetmeden beslenmeyi mi desek, gözün muntazam çalışmasında göz kepengi olan kapakların ihtiyacı olan sıvıyı üretmesi mi desek….(Hastalık /vucudun fonksyon kaybı – çeşitlerinin çokluğu..)

Evet kararını kendimizin vermediği Allah’ın vucudumuzun en küçük parçasına ilişkin yol gösterme nimetleri o kadar çok ki teşekkür kelimesi ile karşılık yeterli gelmez. Kalbi saran bir hayranlık ve sevgi ile yönelişi ve içten gelen bir teşekkürü gerekli kılar.

Rıdvan Dinçer'in makalesini okumak için tıklayınız

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.