İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
İSLAM DÜNYASI

Mısır, Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda

Mısır, İslami muhalefetin önüne geçebilmek amacıyla ülkedeki camileri devlete bağlama kararı aldı

20 Ağustos 2008 1 dk okuma 4,2B okunma
Mısır, Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda
100%

Mısır'da Müslüman Kardeşler Cemaati, hükümetin yerel camileri vakıflar bakanlığına bağlama kararına tepki gösterdi.

Cemaat adına yapılan açıklamada hükümetin adımı "davetin yayılmasını engellemek ve ümmetini geleceğini tehlikeye atmak" şeklinde değerlendirildi.

Habere göre, Mısır vakıflar bakanlığı dini cemaatlere bağlı camileri kendisine bağlamaya çalışıyor.

Vakıflar Bakanı Dr. Mahmud Hamdi Zakzuk'un bu amaçla bir proje taslağı hazırladığını belirten ajanslar, bakanlığın bu şekilde 45 bin imam ve hatibi bünyesine katmaya çalıştığına dikkat çekiyor.

Müslüman Kardeşler ise bu karar tepkili. Cemaatin siyasi büro başkanı Dr. İsam El Uryan, hükümetin kararını bir tür diktatörlük girişimi olarak gördüğünü açıkladı.

El Uryan, hükümetin muhalif sesleri susturmaya çalıştığına dikkat çekerek, son kararın da bu strateji çerçevesinde atılmak istenen bir adım olduğunu savundu.

Hükümet kararının olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulayan El Uryan, imam sayılarının azaltılması, mescit faaliyetlerine güvenlik güçlerinin kısıtlamalar getirmesinin ülkedeki şiddeti artıracağını öne sürdü.

"Gençler görüşlerini özgürce ifade etmek için gizli yollara başlayacak" diyen El Uryan "dini yönelişin şiddeti kontrol altına alacak yöntem" olduğuna dikkat çekti.

Mısır'da camiler, Müslüman Kardeşler Cemaati'nin çalışmalarında merkezi bir öneme sahip.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Paylaş

Yorumlar (1)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.
HUSEYİN ŞAŞMAZ 16 Nisan 2017

İşte bütün düğümlerin,problemlerin başladığı kaynak burasıdır.
Bu insanlığın algılamasında bozukluk vardır.
Bizim yaratıcımız Allah; demiyor mu sizin en büyük düşmanınız Şeytan diye.
http://islamiyontem.net/makale.php?id=191
(Ama biz bu yaratıcının sözünü galaya almıyor başkalarının sözünü galaya alıyoruz.)
Şeytan bu durumu bildiğinden Vahdet in içeriğini bu insanlığa yanlış empoze ediyor ve dolayısı ile istikametler ayrılıyor.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.