İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
DERGİ TANITIMI

Vuslat, 8. yayın yılında

Aylık siyaset, eğitim ve kültür dergisi Vuslat, Ekim sayısıyla 8. yılına adım attı. Vuslat bu sayısında yeryüzünde süregiden zulümleri kapak konusu yapıyor. Ve soruyor: “Sözümüz zulüm olmasın da ne olsun?”

08 Ekim 2008 1 dk okuma 4,0B okunma
Vuslat, 8. yayın yılında
100%

İslam ve Hayat

Aylık siyaset, eğitim ve kültür dergisi Vuslat, Ekim sayısıyla 8. yılına adım attı. Vuslat bu sayısında yeryüzünde süregiden zulümleri kapak konusu yapıyor. Ve soruyor: "Sözümüz zulüm olmasın da ne olsun?"

Dergide öne çıkan bir başka gündem maddesi de Ramazan'ın son cuma günü kutlanan Dünya Kudüs Günü. Dergi, Kudüs günü'nün diriliş ve direnişe bir çağrı olduğunu dilendiriyor. Konuyla ilgili yazısında Hamza Er, Müslümanları "Kudüs cephesinde saf tutmaya" çağırıyor.  

Atasoy Müftüoğlu, "Entellektüel tutsaklıklar" başlıklı yazısıyla, Abdullah Dai "Her çağda değişmeyen tavır" başlıklı yazısıyla, H. Kerim Ece ise "Tağutlardan dost olmaz" başlıklı yazısıyla dergi sayfalarında yer alıyor. Ahmet Varol ise okuyucuya "Kıbrıs notları" iletiyor. Derginin edebiyat sayfalarında da sitemiz yazarlarından Ahmet Örs'ün "Elimiz paralı gönlümüz yaralı" başlıklı hikayesi yer alıyor. Aile sayfalarında ise Hacer Işık'ın "Çocuk bir lütuftur" başlıklı yazısı öne çıkıyor. Basından iktibaslar bölümünün de yer aldığı Vuslat'a yayın hayatında başarılar diliyoruz.

İrtibat Tel: (0216) 612 78 22

Paylaş

Yorumlar (2)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.
Huseyi̇n Şaşmaz*uzun 05 Nisan 2018

(Kimlik) müslümanı ,cennet garanti sanki!..Bilmez ki sonu hüsran bir hayatın içinde.
Sağlığı için, güzelliği için, mal biriktirmek için, makam elde etmek için çalışıp zaman harcayan insan, Kur’an’ı anlamak ve yaşamak için zaman bulamıyor(!), sonunu düşünüp akletmiyor.
***
Şu açıdan bakarsak daha verimli olacaktır.
Öncelikle Allah ve ahiret inancını kişilerde yüzde yüz delilleriyle işleyeceğiz.
Sonrada insandaki duygulardan hırs devreye girecek ve ebedi hayatta kaliteli yaşamı elde edebilmek için gayret gösterecektir.
Madem öyle, gel de ispatla.
En önemli olan yaşam hesabını niye yapmıyorsun.?
http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/02/ey-insanoglu.html

Muradi 07 Nisan 2018

Ölünce ruhun bedenden çıktığı ve yaşamaya devam ettiği şeklindeki inançlar İslam’dan değil başka din ve kültürlerden kaynaklanır. Kur’anda böyle bir durumdan bahsedilmez.Kur’anda nefsin ölümünden ve sonra da dirilişinden bahsedilir. Dolayısıyla ruh ve beden ayrımı şeklindeki inançlar İslam’a ait değildir.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.