İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
İSLAM DÜNYASI

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze’de 51 kurban verdik

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki sağlık hizmetlerinin tamamıyla durma noktasına geldiğini, yapılan barbar saldırılarda şimdiye kadar 51 sağlık personelinin öldüğünü veya yaralandığını belirtti.

09 Ocak 2009 1 dk okuma 4,1B okunma
Dünya Sağlık Örgütü: Gazze’de 51 kurban verdik
100%

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki sağlık hizmetlerinin tamamıyla durma noktasına geldiğini, yapılan barbar saldırılarda şimdiye kadar 51 sağlık personelinin öldüğünü veya yaralandığını belirtti.

BM’ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü dün (08 Ocak Perşembe) yaptığı açıklamada ayrıca, işgal ordusunun önce hava bombardımanı ardından da başlattığı kara harekâtının sağlık çalışanlarının yaralılara müdahale etmelerini büyük ölçüde aksattığını ifade etti.

Örgütün verdiği bilgilere göre, Gazze’de 21 sağlık görevlisi yapılan vahşi saldırılarda hayatını kaybederken, 30’dan fazlası da yaralandı. Bu süre içinde 11 ambulansta saldırıya uğradı.

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca, Gazze’deki 56 resmi sağlık kurumundan sadece 29 tanesinin çalışabildiğine dikkat çekti.

Örgüt yaptığı açıklamanın devamında yapılan vahşete rağmen, Gazze’de salgın hastalıklara henüz rastlamadıklarını belirterek, bunun için bir kontrol merkezini kurmayı düşündüklerini belirtti.

 (Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.