İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
ETKİNLİKLER

Platformlar 11. İstişaresini Van’da gerçekleştirecek

Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenlerinin farklı şehirlerde yürüttüğü haftalık ve aylık eylemlerin koordinasyonu ve sürecin istişaresi için yapılan buluşmaların 11.’si bu haftasonu Van’da gerçekleştirilecek.

29 Haziran 2011 1 dk okuma 4,1B okunma
Platformlar 11. İstişaresini Van’da gerçekleştirecek
100%

İslam ve Hayat

Van Hak ve Özgürlükler Platformu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek 11. İstişare ve Koordinasyon Buluşması’nın ilk etkinliği, 1 Temmuz 2011, Cuma akşamı düzenlenen panel olacak.

Bölge insanının başörtüsüne ve başörtüsü yasağına yaklaşımını VAHÖP adına İsmail Almalı, Başörtüsü meselesinin Kürt meselesi ile irtibatında yaşanan açmazları ve farklı yaklaşımların değerlendirilmesini TOKAD adına Ahmet Örs, Doğu ve Batı’da meselenin algılanmasındaki farklılıkları ve Platformlar sürecini ise SAGİR adına Kadrican Mendi anlatacak.

Cuma akşamı, saat 19.30’da başlayacak olan panel, Özgür-der Van Şubesi binasındaki konferans salonunda düzenleniyor.

Gündemdeki sorunlar istişare edilecek

İstişare ve Koordinasyon toplantıları ise 2 Temmuz Cumartesi günü yalnızca platform temsilcilerinin katılımıyla kapalı oturumlar şeklinde gerçekleşecek.

Platformlar ayrıca VAHÖP tarafından aylık devam ettirilen adalet ve özgürlükler eylemlerinin 165.’sine katılarak destek verecekler.

3 Temmuz Pazar günü ise toplantıların sonucu kamuoyuna yapılacak açıklamayla duyurulacak.

Kendi özellerinde özerk yapılardan oluşan fakat eylemlerini Adalet ve Özgürlükler Platformu ortak çatısı altında devam ettiren kuruluşlar, Van’daki buluşmasında hem eylemler sürecini koordine etmeyi hem de gündeme yansıyan sorunları istişare ederek altı aylık süreç için bir yol haritası belirlemeyi amaçlıyor.
 

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.