İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
GÜNCEL

Holokost eğitimine Türkiye de katıldı

Kudüs’teki Yad Vaşem Holokost Müzesinde her yıl düzenlenen Uluslararası Holokost Eğitimi Konferansına bu yıl Türkiye’den de dokuz kişilik bir delegasyon katıldı.

28 Haziran 2012 1 dk okuma 4,2B okunma
Holokost eğitimine Türkiye de katıldı
100%

Museviler'e yönelik haftalık Türkçe yayın yapan Şalom gazetesinin haberine göre, bu yıl sekizincisi düzenlenen ve dünyanın her yerinden öğretmenlere Holokost eğitimini nasıl vermelerini konusunda özel yöntemler sunan uluslararası konferans 18-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. 50’den fazla ülkeden 370 eğitimci ve akademisyenin katıldığı organizasyona Türkiye’den de dokuz kişilik bir grup katıldı.

Türk delegasyonuna özel ilgi

Konferans öncesinde Türkiye’den gelen grup için özel bir müze turu organize eden Yad Vaşem yetkilileri Türk delegasyonuna büyük ilgi gösterdi. Yad Vaşem Müdürü Avner Shalev ile bir araya gelen grup, müzenin tüm departman sorumluları tarafında da ayrı ayrı bilgilendirildiler. Shalev Türk delegasyonunu ağırlamaktan çok memnun olduklarını, gelecekte de Holokost eğitimi konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Çeşitli lise ve üniversiteden öğretmen ve akademisyenin oluşturduğu grup ise dört günlük ziyaretin çok verimli geçtiğini belirttiler.

(Kaynak: İktibas.com)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.