İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
GÜNCEL

Roboskili maktul ailelerine bir de para cezası zulmü

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2011’de yaşanan bombalama sonucu aile fertlerini kaybeden Roboskili köylüler, idari para cezasına çarptırıldı.

18 Haziran 2013 1 dk okuma 4,1B okunma
100%

28 Aralık 2011 akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Roboski köyünde bombardıman sonucu aile fertlerini kaybeden Roboskili ailelere, 3 bin TL'lik idari para cezası gelirken, Diyarbakır Özel Yetkili Savcısı da aileleri ifade vermeye çağırdı.

Roboski'de aile üyelerini kaybeden Ferhat Encü'nün açıklaması şöyle:

Diyarbakır özel yetkili savcısının Roboski dosyasını "görevsizlik" bahanesi ile askeri savcılığa sevketmesi yetmiyormuş gibi, biz Roboski ailelerinin katliamının 500. gün vesilesi ile katliamın gerçekleştirildiği yerde gerçekleştirdiği anma bahane gösterilerek, bizler hakkında hem idari para (3000 TL) cezası, hem de ifadeye çağırma tebligatı geldi. Yaklaşık 130-150 kişi hakkında bu işlem yapıldı.

(Kaynak: Radikal)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.