İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
GÜNCEL

ABD: Esed çok kötü biri ama terörist diyemeyiz

Başbakan Erdoğan’ın Esed için kullandığı “terörist” ifadesi sorulan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Terörist diyemem ama bütün kötü ifadeleri onun için kullanabilirim” dedi.

09 Ekim 2013 1 dk okuma 4,1B okunma
100%

Başbakan Erdoğan'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'deki Esad rejimini öven açıklamalar yapmasını eleştirmesine Washington'dan yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Kerry’nin Esad rejiminin kimyasal silahların imhası planına uyduğu için krediyi hak ettiği yönündeki sözlerine açıklık getirirken, “Bizim Esad’ın meşruiyetini kaybettiği ve gitmesi gerektiği konusundaki pozisyonumuz değişmedi” dedi.

Harf, Erdoğan’ın “Esad devlet terörü estiren bir teröristtir“ sözleri için ise “Bu (terörist) ifadeyi kullanmayacağım ama (Esad’ın) ne kadar kötü bir kişi olduğunu tarif etmek için kitaplardaki tüm terimleri kullanabilirim” diye konuştu.

Günlük basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Kerry’yi eleştiren sözlerinin hatırlatılması üzerine Harf şunları söyledi: “Bizim Esad’ın meşruiyetini kaybettiği ve gitmesi gerektiği konusundaki pozisyonumuz değişmedi. O yüzden, Esad rejiminin BMGK kararına uyma sorumluluğu olması, ona politik bir meşruiyet sağlamaz. Aslında tam tersi. Geçiş hükümeti kurulursa ve kurulduğunda, BMGK kararını uygulama sorumluluğu da onun olacak. Bakan Kerry’nin söylediği de tam olarak buydu.”

(Dünya Bülteni)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.