İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
GÜNCEL

ÖSO’dan ’rejimle işbirliği iddiası’na yalanlama

ÖSO’nun Medya ve Siyaset Koordinatörü Mikdad, basında çıkan ’Esad’ın ordusuyla El Kaide’ye karşı savaşacağız‘ ifadesini yalanladı.

05 Aralık 2013 2 dk okuma 4,1B okunma
ÖSO’dan 'rejimle işbirliği iddiası’na yalanlama

ÖSO’dan 'rejimle işbirliği iddiası’na yalanlama

100%

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Komutanı Selim İdris'in önceki gün Washington Post'tan David Ignatius'a verdiği röportajda "Esad'ın devrilmesinden sonra Suriye Ordusuyla birlikte El Kaide'ye karşı savaşırız" şeklinde anlaşılan açıklamasına ilişkin düzeltme geldi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, ÖSO'nun Medya ve Siyaset Koordinatörü Louay Mikdad, dün yaptığı açıklamada General İdris'in ifadelerinin yanlış tercüme edildiğini söyledi.

Mikdad, İdris'in "Esad'ın devrilmesinden sonra Özgür Suriye Ordusu ülkenin düzenli ordusu olup rejimden kalan ordu dağıtılacaktır. Düzenli ordu kurulduktan sonra Suriye halkına ve Suriye'nin menfaatlerine zarar veren herkesle savaşacaktır" dediğini ifade etti.

Suriye'de savaşan birçok El Kaide bağlantılı grup olduğunu belirten Mikdad, bu grupların ÖSO'nun Esad rejimiyle savaşarak ele geçirdiği bölgelerde hâkimiyet kurmaya çalıştığını ve El Kaide ile ÖSO arasında çatışmaların olduğunu söyledi.

Özellikle Halep, Rakka ve İdlib'te çatışmaların yoğunlaştığını belirten Mikdad, Suriye halkına ve Suriye'nin menfaatlerine zarar veren herkesin ÖSO'nun düşmanı olduğunu söyledi.

Esad rejiminin devrilip, demokratik yönetime geçilmesiyle Suriye'de yeni bir sayfa açılacağını ifade eden Mikdad, Suriye halkının taleplerini hiçe sayan herkese karşı ÖSO'nun mücadeleye devam edeceğini bildirdi.

Devrim sonrasında ise halkına silah doğrultan askeri birliklerle El Kaide'ye karşı savaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

Öte yandan Suriye rejimini ve muhalefeti bir araya getirecek olan 22 Ocak'taki Cenevre-2 konferansının şehirde boş otel sıkıntısı yaşandığı için Montrö'ye kaydırabileceği belirtildi.

(Dünya Bülteni)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.