İçeriğe atla
19 Ağustos 2026 Künye RSS
İslam ve Hayat Bir Mekteptir — Âl-i İmrân 19
Son Dakika Din nedir? Kur’an’a göre Din ne demektir? (VİDEO) 08:06
İSLAM DÜNYASI

Yerleşimciler, fanatik Hahamla Aksa’ya baskın düzenledi

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick öncülüğünde bir grup Yahudi yerleşimci bu sabah (19 Ağustos Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

19 Ağustos 2014 1 dk okuma 4,1B okunma
Yerleşimciler, fanatik Hahamla Aksa’ya baskın düzenledi
100%

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick öncülüğünde bir grup Yahudi yerleşimci bu sabah (19 Ağustos Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgal polisi özel kuvvetlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin çevresinde çember oluşturduğu ve baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki güvenlik önlemlerini artırdığını, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda özgürce dolaşmasına izin veren işgal güçlerinin bazı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişleri sırasında kimliklerine el koyduğunu söyledi.

İşgal hükümeti, Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskına teşvik ederken, işgal güçleri de baskınlar sırasında Mescid-i Aksa'nın avlusunda ve kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alarak Filistinlilerin girişine kısıtlama getiriyor. Baskınlar sırasında Filistinlilerden sadece yaşlıların Mescid-i Aksa'ya girmesine izin veren işgal güçleri, gençlerin girişini ise engelliyor.

(Filistin Haber)

Paylaş

Yorumlar (0)

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

İlgili Haberler

Tümü →

Sitemizde deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntı için Çerez Politikası.